TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cariera sa este una impresionantă, fiind o figură prezentă atât în concerte cât și în filme sau televiziune. Tonul, dicția impecabilă, intonația, sincronizarea și improvizația sunt atuurile care au făcut-o să devină celebră în toată lumea.

 

 

Ella Jane Fitzgerald s-a născut în Newport, Virginia, pe 25 aprilie 1917 și provenea dintr-o familie de tineri, care nu apucaseră să se căsătorească până la venirea sa pe lume. Pe vremea când avea doar 3 ani, părinții s-au despărțit, iar mama sa și-a găsit un alt partener, un imigrant portughez.

 

Vocea sa a fost apreciată nu doar de colegii din formație ci și de public, așa că Lady Ella este rugată să se alăture orchestrei Webb. De aici începe adevărata sa carieră în muzică, începând să înregistreze și primele melodii. În 1938 își arată adevăratul talent, compunând celebra melodie cu ritm de pepinieră „A-Tisket, A-Tasket”.

Ella Jane Fitzgerald a avut și numeroase apariții tv, făcând spectacole muzicale la emisiunile Frank Sinatra Show, Carol Burnett Show, Andy Williams Show și Pat Boone Chevy Showroom. Deseori era prezentă la The Ed Sullivan Show, iar unul dintre spectacolele sale, Ronnie Scott’s Jazz Club, a fost difuzat de cei de la BBC.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide