TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Emmanuel Macron: Războiul în Ucraina va dura şi trebuie să ne pregătim

Războiul în Ucraina “va dura” şi “trebuie să ne pregătim”, a avertizat sâmbătă preşedintele francez Emmanuel Macron, precizând că guvernul pregăteşte “un plan de rezilienţă” pentru a face faţă consecinţelor economice ale acestei crize, scrie AFP.

“Războiul a revenit în Europa (…). Dacă trebuia să vă împărtăşesc o convingere în această dimineaţă aceasta este că războiul va dura” şi “nu va fi fără consecinţe pentru lumea agricolă”, a declarat el responsabililor agricoli la inaugurarea Salonului Internaţional de Agricultură de la Paris.

“Într-un anumit fel, vor exista consecinţe în exporturile noastre pentru sectoarele mari”, precum cele de vin, cereale şi hrana animalelor, a estimat preşedintele francez. “Suntem pe cale de a pune la punct un plan de rezilienţă, mai întâi de a ne asigura contribuţiile pentru sectoarele noastre, apoi de a construi bariere în termeni din punct de vedere al costurilor”.

Macron a vorbit timp de 20 de minute în faţa liderilor organizaţiilor profesionale Vizita sa la Salon, care are loc până pe 6 martie, a fost întreruptă de criza internaţională. Profesioniştii din alimentaţie se tem de represalii ale Rusiei ca răspuns la sancţiunile occidentale, care ar perturba comerţul.

Franţa este al nouălea furnizor al Rusiei în materie de produse agroalimentare, pentru 780 de milioane de euro pe an, potrivit Asociaţiei franceze a agro-industriei Ania. Mai multe companii franceze sunt în Ucraina, în special în sectorul lactatelor, cerealelor şi seminţelor. Grupul francez Lactalis, prezent în special în industria lactatelor, are trei unităţi de producţie în fosta republică socialistă.

Sursa ziaruldeiasi.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide