TRENDING
  • 21:28 » Primarii a două comune din Bihor sunt cercetaţi penal pentru că ar fi obţinut fonduri de la Guvern pe baza unor documente contrafăcute
  • 21:26 » Klaus Iohannis mulțumește Germaniei pentru că sprijină aderarea României la Schengen: “Prietenul la nevoie se cunoaște”
  • 21:23 » Turcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la AnkaraTurcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la Ankara
  • 21:18 » Caz revoltător în Alba. Un tânăr cu handicap grav, umilit de un medic din Comisia de Evaluare: „Ar putea pune marfă pe raft la magazin”
  • 21:10 » Geoană propune ca România să se alăture Franței și Marii Britanii într-o Antantă Cordială pentru mediu
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Enes Sali, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1! A doborât un record vechi de 44 de ani

Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1, luni, în partida pe care Farul a câștigat-o împotriva Academicii Clinceni, scor 5-0, la Ovidiu, în etapa a 8-a.

La doar 15 ani, 6 luni și 21 de zile,Enes Sali a driblat totul in cale  și, ajutat și de câteva devieri norocoase, l-a învins pe portarul celor de la Academica Clinceni, Aurelian Păun (20 de ani). Nu a fost titular, însă a avut nevoie de aproximativ 10 minute pentru a intra în cartea de istorie a fotbalului românesc.Enes Sali a doborât un record vechi de 44 de ani, conform GSP. Pe 16 martie 1977, Ion Geolgău marca pentru Știința, într-o victorie scor 5-0, împotriva celor de la Progresul, la doar 16 ani și 24 de zile.

Enes Sali, în cartea de istorie a fotbalului românesc

Enes Sali, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1! A doborât un record vechi de 44 de ani

Foarte aproape de reușita lui Ion Geolgău este performanța lui Nicolae Dobrin, din 10 noiembrie 1963, când a marcat într-o victorie a celor de la Dinamo Pitești, scor 3-0, contra celor de la UTA  Arad, în Liga 1, la 16 ani, două luni și 16 zile.

Enes Sali a fost promovat de Gheorghe Hagi în acest sezon, la prima echipă. A intrat în Top 10 cei mai tineri debutanți în Liga 1, pe locul 8, la doar 15 ani, 5 luni și 17 zile.

Tânărul mijlocaș este născut la Toronto, în Canada, însă deține cetățenie română. A evoluat pentru celebra academie a celor de la Barcelona – La Masia, însă a decis să vină în România și să învețe tainele fotbalului de la marele Gheorghe Hagi.

„E o onoare să intru pe teren pentru Mister (n.r – Hagi). Îmi place să driblez, de mic iubesc să fac asta. Țelul meu e să câștigăm cât mai multe meciuri. Se poate orice, trebuie să avem încredere în noi!”, a declarat Enes Sali, imediat după golul cu Academica Clinceni.

Enes Sali a ajuns la Barcelona la 11 ani, după ce a fost remarcat la un turneu internațional, evoluând pentru Woodbridge Strikers, din Canada, un club semi-profesionost. După un singur an, din cauza problemelor de la FIFA, Enes a ales să plece de la Barcelona și a ajuns la Academia „Gheorghe Hagi”.

sursa:pro sport


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide