BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Europa: Înmatriculările de mașini hibrid au depășit dieselul

Premieră absolută în industria auto din Europa. Înmatriculările de mașini hibrid au depășit numărul de înmatriculări ale modelelor diesel.

Popularitatea în continuă creștere a modelelor „verzi” nu mai reprezintă pentru nimeni o necunoscută. Autovehiculele electrice și cele hibrid câștigă tot mai mult teren pe piața europeană în fața motorizărilor convenționale pe benzină și diesel.

Potrivit celui mai recent raport publicat de Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA), în intervalul iulie-septembrie 2021, modelele electrice și hibridele „plug-in” aproape că și-au dublat ponderea de piață: 9,8%, respectiv, 9,1%.

Astfel, în ultimele trei luni au fost înmatriculate 212.582 de vehicule electrice, ceea ce înseamnă o creștere de 56,7% comparativ cu aceeași perioadă din 2020. De asemenea, au crescut și vânzările la hibride (+31,5%), creștere care se reflectă în cele aproximativ 500.000 de unități comercializate în Europa.

În același timp, înmatriculările de hibride au reprezentat 20,7% din totalul pieței europene. A fost pentru prima dată când acest sistem de propulsie alternativ a depășit motorina, devenind a doua preferință în rândul clienților din Europa.

Benzina și motorina, în cădere liberă

Din iulie până în septembrie, mașinile cu motoare pe benzină și diesel au continuat să piardă teren. Astfel, vânzările europene la versiunile pe benzină au scăzut cu 35,1%, ajungând la 855.476 de unități, cota de piață scăzând de la 47,6% cât era în trimestrul al treilea din 2020, la 39,5% în aceeași perioadă din 2021.

În ce privește motorizările pe motorină, cota de piață a scăzut cu mai bine de zece procente, de la 27,8% la 17,6% în același interval de trei luni. Înmatriculările de mașini diesel s-au înjumătățit în Uniunea Europeană, de la 769.922 de unități în iulie-septembrie 2020, la 381.473 în aceeași perioadă a anului în curs.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide