TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Preşedintele francez Emmanuel Macron a criticat marţi „ipocrizia” pe care o observă „în special pe continentul african” de a nu recunoaşte clar „o agresiune unilaterală” a Rusiei împotriva Ucrainei și le cere ajutor africanilor în a opune rezistență Rusiei. El a făcut aceste declarații în timpul unei vizite în Camerun, în contextul în care și șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, se află în turneu în Africa, unde Rusia are „interese pe termen lung”, nu „conjuncturale”.

Emmanuel Macron a susţinut că UE a decis „să facă totul pentru a opri acest război fără a participa la el” şi a sancţiona „Rusia pentru a-i bloca efortul de război” şi a o „izola diplomatic”.

„Aici avem nevoie de voi (de ţările africane – n.r.), pentru că altfel această schemă (a invaziei Rusiei în Ucraina) se va reproduce după bunul plac. Nu aceasta este ordinea internaţională pe care o dorim, care se bazează pe cooperare şi respectarea suveranităţii fiecăruia”, a pledat preşedintele francez.

Lavrov: Rolul Africii în politica externă a Rusiei va crește

„Aceasta se va întâmpla indiferent de ceea ce se va întâmpla în relaţiile cu Occidentul” şi este vorba despre interese pe termen lung, nu de interese conjuncturale ale Rusiei în această regiune, a adăugat ministrul rus, citat de agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Şi preşedintele rus Vladimir Putin a evidenţiat intensificarea contactelor Moscovei cu ţările africane în ultimele luni, precum şi creşterea cu 34% a schimburilor comerciale ale Rusiei cu Africa.

După o întrevedere cu liderul de la Kremlin, preşedintele Senegalului, Macky Sall, care exercită preşedinţia rotativă a Uniunii Africane, a cerut luna trecută ţărilor occidentale să ridice sancţiunile ce împiedică exporturile de grâu şi îngrăşăminte din Rusia.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide