BREAKING NEWS
  • 11:43 » Regulile mastilor si certificatelor Covid se încheie în Anglia
  • 11:29 » Climatolog: Iarna se va transforma și va aduce riscuri asociate. Nu ne mai putem întoarce la ceea ce era acum 150 de ani
  • 11:24 » HARTĂ. Cod galben de ninsori și viscol în nordul și centrul țării. Zonele afectate
  • 11:16 » Cum arată Beijing după prima ninsoare din 2022, cu două săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice
  • 11:01 » Legea vaccinării obligatorii împotriva COVID, la vot în Parlamentul Austriei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

EVENIMENT INEDIT ÎN ROMÂNIA DE ZIUA EROILOR


                   În data de 10 iunie, România sărbătorește Ziua Eroilor, stabilită în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, ca sărbătoare naţională a poporului român.
                   Asociația „Alături de Eroi”, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale organizează Ceremonia de citire a numelor eroilor căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial, care va avea loc atât la București, cât și în toate orașele din România. De asemenea, Ceremonia de citire a numelor eroilor va avea loc în ambasadele României din lume, pentru a coase cu același fir roșu povestea unei țări care face o reverență atât de necesară în fața trecutului.
                  De asemenea, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, numele eroilor români vor fi citite de către elevi în școlile românești, fiecare copil urmând să rostească câteva din numele eroilor la orele de istorie, sau oricare oră este disponibilă în ziua de 10 Iunie.

                  Precizăm că, numele eroilor români se află în arhivele Oficiului Național pentru Cultul Eroilor, putând fi cunoscute accesând următoarele linkuri:

https://once.mapn.ro/pages/view/96 

https://once.mapn.ro/pages/view/97

               Prin acest demers, vom striga pe nume eroii care și-au așezat sufletul în coloana fără de sfârșit a sacrificiului suprem pentru țară, conectându-ne în spirit cu românii care n-au vorbit despre țară, în timp ce țara s-a hrănit cu sângele lor, cei care n-au avut nevoie de statuie, în timp ce toți suntem pietre în statuia lor.
               Credința în eroi naște eroi, astfel că generația tânără are șansa unică, prin acest demers inedit, să înțeleagă că libertatea de a trăi, de a visa și de a iubi are întotdeauna un preț plătit de cei care au văzut în lupta pentru eliberarea și întregirea neamului românesc o cauză mai presus de propriile vieți, iubiri, ori aspirații.
              Doar prin demersurile noastre comune vom reuși să transmitem noii generații că nu putem avea un viitor fără să punem Eroii înaintea noastră, și Țara înaintea tuturor.
              Cu amabilitate, doamna Otilia Sava, președinta Asociației „Alături de eroi” ne-a pus la dispoziție programul complet al manifestărilor ce vor fi organizate în București cu acest prilej, unde sunt invitați toți cei care vor să aducă un prinos celor care s-au jertfit ca noi să vorbim în continuare românește pe aceste meleaguri.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide