TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Festivalului Internațional Film O’Clock leagă țări de pe meridianul 25 grade longitudine estică, din România până în Lituania, Egipt sau Africa de Sud. Și totul a pornit de la regizoarea și producătoarea Mirona Radu. O artistă care spune că filmul este modul prin care poate să se exprime, este modul prin care se autochestionează, modul prin care stabilește legături emoționale cu cei din jur.

Mirona Radu a avut o copilărie frumoasă, într-un oraș de provincie, într-o zonă frumoasă de dealuri. Crescută de bunică, le ducea mereu dorul părinților care o vizitau adesea de la București. Poveștile o ajutau să evadeze din cotidian și să intre într-o lume fără bariere. Îi plăcea să scrie, să creeze basme, să născocească conflicte, să inventeze jocuri sau nume. Era un mare povestitor, iar copiii se strângeau în jurul ei și o ascultau fermecați.

Și apoi a descoperit filmul. Poate că faptul că avea cinematograful exact lângă școală a ajutat-o destul de mult, „să văd zilnic cum se schimbă afișele pe panouri, cum așteaptă oamenii să intre la film, cum discută efervescent afară după vizionări”. Dar viața i s-a schimbat atunci când la 17 ani a fost diagnosticată cu limfom Hodgkin. Atunci, după nouă luni cu citostatice şi radioterapie, a început să vadă viața diferit. Și, deși era pasionată de matematică, a ales cinematografia. Experiențele din Berlin și Katowice au ajutat-o să cunoască oameni din toată lumea. Iar asta a încurajat-o să înceapă Festivalul Internațional Film O’Clock, o platformă care nu înseamnă doar festival de film, ci plănuiește să dezvolte și un podcast și un muzeu de cinema.

 

sursa: life.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide