BREAKING NEWS
  • 22:50 » Elena Rybakina este noua campioană de la Wimbledon
  • 22:50 » Brad Pitt s-a îmbrăcat în fustă la premiera filmului Bullet Train. Explicația actorului
  • 22:50 » Brad Pitt spune că nu a venit vremea să se retragă: „Nu are nimic de-a face cu pensionarea”
  • 22:50 » Gabriela Firea reacționează în „scandalul vergeturilor”, provocat de George Buhnici: „E de neiertat!”
  • 22:50 » Doi turiști au găsit o banană atât de mare încât au mâncat din ea 2 zile
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Asociația Centrul Diaconal “Casa Creștină” lansează astăzi faza a IV-a a proiectului Îmbracă un copil de Paști în haine noiîntrucât în urma mesajelor și telefoanelor primite în aceste zile, toți cei 31 de copii propuși spre a li se face o bucurie de Sfintele Paști au fost “adoptați” de persoane cu suflet nobil, dornice să ajute. Menționăm că donatorii au început deja să meargă cu copiii la cumpărături, astfel că avem deja primele rezultate concrete. Ne-am bucurat să avem donatori de pe toată raza județului Dâmbovița, dar și din alte orașe sau diaspora. Pentru donațiile făcute direct în contul Asociației avem rugămintea de a ne contacta pentru a vă putea transmite detalii privind derularea proiectului (fotografii, justificări).

În acest sens, propunem astăzi un nou grup de 15 copii, care au nevoie de sprijinul nostru, adresând în același timp invitația de a ne semnala cazuri sociale, spre a fi analizate și promovate în cadrul proiectului. Menționăm că lista copiilor va fi actualizată de fiecare dată când donatorii vor “adopta” toți copiii propuși spre ajutorare.

 

Ce înseamnă aceasta?

Propunem spre sprijin cazurile a 46 copii cu vârste cuprinse între 4 si 18 ani, din județul Dâmbovița, proveniți din familii care se află în dificultatea de a le asigura haine noi de Sfintele Paști. Cazurile au fost semnalate de preoții de la parohiile cu care colaborăm, dar în cadrul campaniei așteptăm propunerile de beneficiari și pe pagina oficială de Facebook a Asociației sau prin intermediul paginii web www.casacrestina.ro.

Cine dorește să fie alături de noi, își poate alege un copil să-l “îmbrace” de Sf Paști și pe care îl poate cunoaște oricând.
Cine dorește păstrarea anonimatului , va primi o fotografie cu copilul si cu ce i-a cumparat prin intermediul Asociației noastre!

 

Menționăm faptul că pentru acest proiect donatorii sunt rugați să doneze numai haine noi, personalizate pe măsurile copilului selectat,

 

Donațiile pentru acest proiect se pot face în contul Asociației Centrul Diaconal “Casa Creștină” RO85RNCB0128045415040001 specificând la detaliile de plată Proiect Paști și inițialele copilului selectat pentru donație. (Exemplu: Proiect Paști D.A.E sau Proiect Paști G.A)

 

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta la sediul Asociației Centrul Diaconal “Casa Creștină”, situat în mun. Târgoviște, Calea Domnească, nr. 261,

pe pagina oficială de facebook Asociația Centrul Diaconal “Casa Creștină”, pe pagina web www.casacrestina.ro , sau la numerele de telefon:

0245.217.936 Centrul Social Creștin

0762.222.304 Pr. Adrian Rada – Director executiv

0733.114.905 Bobu Cătălina – Asistent social

 

  1. D.A.M.I. și 33.D.A.E.

 

Familia este formată din patru membri. Tatăl fetelor este singurul care lucrează. Mama este casnică și se ocupă de creșterea și educarea fetelor. Tatăl lucrează pe șantier și se străduiește din greu să ofere familiei cele necesare vieții de zi cu zi. Fetele sunt eleve și încearcă să țină pasul cu școala în ciuda pandemiei Covid 19.

A.E. are 7 ani și este o fetiță veselă.

– mărime haine: 122 cm; mărime încălțăminte: 31.

A.M.I. are 14 ani și este o fetiță timidă, harnică.

– mărime haine: S; mărime încălțăminte: 37.

 

  1. M.I. și 35.M.M.I.

 

Copiii provin dintr-o localitate rurală de câmpie unde șansele de integrare a adulților pe piața muncii este foarte redusă. Tatăl copiilor lucrează cu ziua pe unde poate, copiii sunt crescuți și educați de mama lor vitregă. Copiii merg la școală și încep să descopere tainele literelor și cifrelor.

M.I. are 7 ani și este un băiețel cuminte.

– mărime haine: 122 cm; mărime încălțăminte: 28/29.

M.M.I. are 8 ani și este o fetiță ascultătoare.

– mărime haine: 128 cm; mărime încălțăminte: 29/30.

 

  1. C.G.C., 37.C.M. și 38.C.A.

Familia C. are venituri foarte mici, părinții muncesc cu ziua prin sat, trăiesc mai mult din alocația copiilor. Cei 3 copii sunt îngrijiți de familie și cu sprijinul preotului din sat.

C.G.C. are 2 ani și jumătate și este un băiețel vesel.

– mărime haine: 92 cm; mărime încălțăminte: 24/25.

C.M. are 4 ani și jumătate și este un băiețel poznaș.

– mărime haine: 122 cm; mărime încălțăminte: 27/28.

C.A. are 6 ani și este o fetiță cochetă.

– mărime haine: 115 cm; – pantaloni 110 cm; mărime încălțăminte: 27/28.

 

39.P.D. și 40.E.Ș.D.

Cei doi copii fac parte dintr- o familie numeroasă, formată din opt membri.  Veniturile sunt mici, deoarece doar soțul lucrează, dar fără forme legale.  Copiii sunt foarte apropiați, deși nu sunt frați. Sunt copii cuminți și ascultători își iubesc nespus de mult bunica și petrec mult timp alături de ea  ascultându- i poveștile. Părinții sunt oameni apropiați de biserică unde își aduc copiii pentru a fi împărtășiți. Cei doi micuți își doresc mult hăinuțe noi, pentru a merge la biserică de Paște.

P.D. are 6 ani și este un băiețel vesel.

– înălțime: 100 cm; greutate: 15 kg; mărime încălțăminte: 25, culoare preferată albastru.

E.Ș.D. are 7 ani și este o fetiță cuminte.

– înălțime: 100 cm; greutate: 16 kg; mărime încălțăminte: 27/28, culoare preferată roșu.

 

41.B.C.M.  este singurul copil al familiei. Mama este bolnavă (luxație la șold), tatăl nu lucrează cu forme legale. C. este un copil vesel, îi place să meargă la biserică alături de mama ei, dar nu se va putea bucura ca ceilalți copii de hăinuțe noi, pentru că părinții nu au posibilități.

C.M are 4 ani și 4 luni este o fetiță cuminte.

– înălțime: 130 cm; greutate: 22 kg;

– mărime încălțăminte: 27/28, culoare preferată roz.

 

  1. T.D.M. și 43.T.I.F.

Cele două surori locuiesc împreună cu părinții într-o locuință neîncăpătoare (o cameră și un hol). Singurul venit este salariul tatălui, mama fiind casnică, se ocupă de îngrijirea fetelor.  Cele două fete sunt înscrise într-o formă de învățământ și urmează cu regularitate cursurile. Amândouă  sunt eleve silitoare. Au participat la concursul „Hristos împărtășit copiilor”. Sunt nelipsite de la slujbele bisericești, de la catehezele susținute la biserică, dar și de la activitățile din cadrul parteneriatului cu școala. Părinții le iubesc, dar nu le pot oferi întotdeauna haine noi, deși au crescut și își doresc să se îmbrace mai modern, în pas cu vârsta lor.

T.D.M. are 11 ani și este o fetiță veselă.

– înălțime: 130 cm; mărime încălțăminte: 35, culorile preferate roz și mov.

T.I.F. are 16 ani îi place muzica și dansul.

– înălțime: 153 cm; mărime încălțăminte: 38, culorile preferate albastru și alb .

44.I.D.Ș. și 45.I.D.G.

I.D.Ș. și I.D.G. sunt doi copii cuminți. Tatăl lucrează cu ziua, iar mama are grijă de cei  mici. Casa lor a ars cu 3 ani în urmă. Au reușit să ridice o cameră unde locuiesc toți 4.

  1. D. Ș. este un băiețel de 2 ani.

– înălțime: 85 cm; mărime încălțăminte: 23.

I.D.G. este o fetiță de 3 ani.

– înălțime: 100 cm; mărime încălțăminte: 22

46. G.A este un băiat vesel și poznaș. O bună perioadă de timp a fost în grija Apartamentului de tip familial Sf. Ier. Nicolae, dar de câteva luni a fost reintegrat în familie la solicitarea tatălui său , care îl are în grijă, alături de o mătușă. A frecventează cursurile școlii din localitate și a reușit să se descurce chiar și cu școala online în timpul pandemiei.

–  înălțime: 160 cm; greutate 68 kg; mărime încălțăminte: 41.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide