BREAKING NEWS
  • 0:24 » Trump a primit finanțări de un miliard de dolari pentru rețeaua sa socială
  • 23:45 » 2.551 Euro pentru primul copil nou-nascut,in Serbia
  • 23:17 » Accident VIOLENT pe o șosea din județul Prahova. Sunt două persoane rănite
  • 23:14 » FOTO: Accident teribil pe o șosea din Bistrița-Năsăud. Fetiță de 5 ani și o femeie, băgate în spital
  • 23:13 » Următoarea pandemie ar putea fi mai letală decât COVID-19, afirmă creatoarea vaccinului AstraZeneca
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Federația Națională a Părinților nu este de acord cu propuneea autorităților ca toți elevii să se afle în vacanță școlară, începând de luni. „Faptul că toți elevii se vor afla în vacanță nu va conduce la o reducere a mobilității ci, din contră, o va intensifica”, susțin părinții.

„Oricât ne-am strădui, nu înțelegem considerentele care au stat la baza luării unei asemenea hotărâri, cum de s-a ajuns la concluzia că o asemenea măsură ar urma să fie de folos la încetinirea evoluției situației pandemice la nivel național, fără a se lua în calcul impactul și consecințele aplicării unei astfel de decizii”, susține Federația Națională a Părinților, într-un comunicat, conform Mediafax.

Reprezentanții părrinților consideră că o vacanță în mijlocul primului semestru şcolar înseamnă o întrerupere bruscă a ritmului de învățare al elevilor, anulându-se, practic, tot efortul depus de dascăli de la începutul anului școlar.

„Faptul că toți elevii se vor afla în vacanță nu va conduce la o reducere a mobilității ci, din contră, o va intensifica. Modificarea calendarului anului şcolar prin prelungirea duratei cursurilor în vară va perturba și va face imposibilă desfășurarea întregului calendar de activități din perioada iunie-august 2022: Evaluarea Națională și Bacalaureatul (pentru care va fi, cu siguranță, nevoie de sesiuni speciale), examenele de titularizare și definitivat, mobilitatea cadrelor didactice etc. În plus, decalarea calendarului examenului de bacalaureat, îi va pune în imposibilitatea de a se încadra în calendarul internațional pe absolvenții care doresc să studieze la universități din străinătate”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții Federației susțin că, prin eliminarea opțiunii educației online, Ministerul Educației condamnă toți elevii din România la ignoranță, fără nicio bază și justificare științifică. Conform acestora, abordarea Ministerului este discriminatorie față de elevi și familiile lor care au investit în dispozitive pentru cursuri online și față de copleșitoarea majoritate a școlilor din România care au acces la internet și tablete distribuite copiilor, cu contracte în derulare la operatorii de telefonie mobilă.

„Domnule Președinte, sunteți principalul garant al unei Românii în care copiii acestei națiuni să aibă un viitor bazat pe educația primită în anii de şcoală, o Românie pe care ne-o dorim, cu toții, educată și prosperă. De aceea, ca părinți profund îngrijorați de viitorul copiilor lor și, implicit, al țării, vă rugăm să analizați cu toată seriozitatea și responsabilitatea funcției pe care o dețineți, semnalul nostru”, îi cer reprezentanții părinților șefului statului.

Sursa: Știri pe surse

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide