BREAKING NEWS
  • 15:09 » Topul orașelor lumii: Bucureștiul, în urma Sofiei la calitatea vieții. Timișoara și Cluj, peste Capitală
  • 15:08 » Previziunile lui Bill Gates despre încălzirea globală și schimbările climatice: cine va rezolva problemele, de fapt
  • 15:05 » Viitorul digital al învățământului superior: universitățile au acționat bine în pandemie, dar pentru programe online sustenabile au nevoie de mult mai multe resurse tehnice, educaționale și financiare – raport al Comisiei Europene
  • 15:01 » Banca Transilvania și lecția de istorie: cum ajungi ”finanțatorul principal” al României
  • 14:57 » Ministrul Finanțelor propune modificări ale Codului Fiscal: Firmele care își văd onest de afaceri vor fi sprijinite
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Florin Roman, ministrul propus la Digitalizare: Impozitul zero pentru IT-iști rămâne. Impactul bugetar e de 900 de milioane

Ministrul propus la Digitalizare, Florin Roman, a declarat, la audierea din comisiile de specialitate, că actualul guvern va menține facilitățile pentru sectorul IT. Este vorba de scutirea de impozit pe venit de 10%.

„Va rămâne facilitatea pentru sectorul IT. Vorbim de un impact de 900 de milioane. Mă bucur că am reușit să păstrăm această facilitate, pentru că sunt voci la alte ministere care se opun”, a declarat Florin Roman.

Aproape 97.000 de angajaţi din IT beneficiază de scutirea de impozit pe venit, de 10%. România s-a angajat în Planul Național de Redresare și Reziliență că va elimina treptat facilitățile fiscale pentru unele sectoare.

În vară, însă, fostul ministru al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, declara că „e o industrie cheie pentru România și România are nevoie de acest avantaj competitiv”, motiv pentru care țara noastră va păstra această facilitate. În schimb, în sectorul construcțiilor, e necesară o aliniere în timp a impozitului din zona aceasta cu restul economiei, până în 2026.

La negocierile pentru realizarea programului de guvernare, PSD a susținut menținerea facilităților fiscale în IT, Cercetare și Construcții.

„Nu suntem de acord cu eliminarea facilităților pentru cercetare, IT și construcții. Impactul pe care l-am calculat și pe care toate aceste ramuri care au ținut în această perioadă economia României, ar fi unul care n-ar da cu plus”, declara Sorin Grindeanu.

În spațiul public apăruseră mai multe discuții despre eliminarea scutirii impozitului pe venit de care beneficiază angajații din IT, construcții și cercetare. Potrivit Ministerului de Finanțe această măsură ar aduce anual încă 600 de milioane de euro la bugetul statului.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide