TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Poiana Sibiului

Medicii veterinari au descoperit un nou focar de pestă porcină africană (PPA) într-o gospodărie din comuna Poiana Sibiului. Trei porci au fost sacrificaţi de proprietar, alţi doi au murit şi restul urmează să fie ucişi, informează un comunicat de presă transmis marţi de Prefectura Sibiu.

 

„În acest sens, a fost stabilită o zonă de protecţie în jurul focarului din localitatea Poiana Sibiului, cu o rază de 3 kilometri, ce include localităţile Poiana Sibiului şi Jina din judeţul Sibiu.

 

De asemenea, a fost stabilită o zonă de supraveghere în jurul focarului, care se întinde pe o rază de 10 kilometri, cuprinde inclusiv zona de protecţie şi include localităţile Rod, Tilişca şi Dobârca din judeţul Sibiu şi localităţile Gârbova, Reciu, Cărpiniş, Deal, Şugag şi Dobra din judeţul Alba.

S-a decis uciderea suinelor existente în exploataţie, în număr de 7 capete, prin metoda ucidere prin asomare cu pistol cu glonţ captiv şi decerebrare prin spinalizare. Neutralizarea cadavrelor rezultate din controlul bolii se va realiza prin metoda de ecarisare alternativă, îngropare in situ, pe raza localităţii Poiana Sibiului”, se arată în comunicat.

De la începutul anului, evoluează şapte focare de PPA în judeţul Sibiu. Este vorba despre cele identificate la două fonduri cinegetice şi în gospodării din comunele Arpaşu de Jos, Boiţa şi Merghindeal, Avrig, cărora se adaugă noul focar de la Poiana Sibiului, potrivit Prefecturii Sibiu.

Sursa :România24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide