BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Fondurile alocate prin Programul Rabla au fost epuizate. Se caută noi surse de finanțare

Fondurile alocate prin Programul Rabla au fost epuizate. Se caută noi surse de finanțare, în condițiile în care numai un guvern cu puteri depline poate decide rectificări bugetare.

Programul Rabla este principalul factor care contribuie la cumpărarea de mașini noi în România. De aceea, vestea că fondurile alocate acestui program au fost epuizate nu este una bună pentru dealerii auto. Până la instalarea la Palatul Victoria a unui guvern cu puteri depline, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) nu va putea conta pe o rectificare bugetară care să îi permită să aloce noi fonduri pentru acest program.

Totuși, speranțele că programul Rabla va fi suplimentat nu au fost pierdute. AFM și Ministerul Mediului încearcă să identifice noi surse de finanțare, potrivit unui comunicat transmis de AFM.

„Pentru Programul Rabla Clasic, ritmul înscrierilor s-a menţinut crescut, ceea ce a condus la suplimentări pe parcursul anului. Pentru acest program, valoarea alocată persoanelor fizice în anul 2021 este de 510 milioane lei, care a fost integral rezervată, fiind necesară o nouă suplimentare”, a declarat preşedintele AFM, Lorand-Arpad Fulop.

Fondurile alocate prin Programul Rabla au fost epuizate. Câte mașini noi s-au cumpărat

Potrivit sursei citate, având în vedere faptul că, în prezent, bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Clasic este epuizat, AFM şi MMAP analizează identificarea unor resurse financiare necesare unor noi alocări.

Datele AFM arată că, la ediţia din acest an a Programului Rabla Clasic, care a demarat pe 26 aprilie, s-au înscris circa 52.000 de persoane fizice până la jumătatea lunii octombrie. Aceștia au achiziționat 35.890 autovehicule și 305 motociclete, la care se adaugă alte 6.742 autovehicule și 8 motociclete cumpărate de agenții economici.

În cadrul acestui program, valoarea primei de casare este de 7.500 de lei, iar valoarea eco-bonusurilor acordate pentru stimularea achiziţionării autoturismelor cât mai puţin poluante, în funcţie de tehnologia folosită, sunt de 1.500 de lei – pentru autovehiculele cu emisii scăzute, respectiv de 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Eco-bonusurile se pot cumula în cazul în care maşina nouă îndeplineşte ambele condiţii, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din preţul total al autovehiculului nou. Pentru achiziţionarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 5.500 de lei.

Ultima oară, programul Rabla a fost suplimentat în luna august. O modificare recentă a programului Rabla a acordat mai mult timp celor care doresc să cumpere o mașină prin Programul Rabla.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide