TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Forțe americane suplimentare vor fi trimise în Europa. Pentagonul a aprobat desfășurarea a 7.000 de militari

soldati americani

Statele Unite trimit soldați americani în țările din Europa. Foto: Profimedia Images

Secretarul american al Apărării a ordonat trimiterea a 7.000 de militari americani în Europa, a declarat reporterilor un înalt oficial al apărării la scurt timp după conferința de presă a președintelui american Joe Biden, potrivit CNN.

Biden a spus că a autorizat „desfășurarea forțelor terestre și aeriene deja staționate în Europa” în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România. El a mai spus că a autorizat ca „capacități suplimentare” să fie trimise în Germania ca parte a răspunsului NATO, inclusiv unele forțe care au fost puse în așteptare cu câteva săptămâni în urmă.

„Acesta ar cuprinde o echipă de luptă de brigadă blindată. Aceștia se vor desfășura în Germania pentru a asigura securitatea aliaților NATO și pentru a descuraja agresiunea rusă. Sunt pregătiți să sprijine o serie de misiuni în regiune. Ne așteptăm să plece în zilele următoare”, a spus oficialul.

În declarațiile de la Casa Albă, Biden a reiterat că forțele americane „nu sunt și nu vor fi implicate într-un conflict cu Rusia în Ucraina”.

„Forțele noastre nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-și apăra aliații NATO și pentru a-i asigura pe acești aliați din Est”, a adăugat el.

Sursa: Digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide