TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Fosta iubită a lui Fuego, ajunsă subprefect PNL, își donează salariul pentru refugiații ucraineni

Mai multe campanii de ajutorare pentru refugiaţii din Ucraina sunt în derulare în judeţul Olt, unde sunt organizate puncte de colectare a unor produse neperisabile, sunt oferite spaţii de cazare pentru refugiaţi ori sunt făcute donaţii în bani pentru organizaţii umanitare, anunță Agerpres.

În municipiile Slatina şi Caracal au fost montate în zone centrale posturi în care se pot colecta alimente neperisabile pentru refugiaţi, printre persoanele care au donat până acum numărându-se şi reprezentanţii administraţiilor locale, respectiv primarul şi cei doi viceprimari ai municipiului Slatina.

Punctul de colectare a donaţiilor a fost amenajat de Primăria Slatina în zona Fântâna Speranţei şi este deschis în intervalul orar 8,00 – 17,00, iar la Caracal punctul de colectare este pe platoul din faţa primăriei municipiului, produsele urmând a fi preluate de către Crucea Roşie.

Efortului de ajutorare a refugiaţilor s-a alăturat şi subprefectul judeţului Olt, Ana Maria Ciauşu, care a anunţat că donează salariul său pe o lună pentru Crucea Roşie şi Unicef România şi a îndemnat şi alte persoane să-i urmeze gestul.

Totodată, pentru diferite donaţii pentru refugiaţi, a fost înfiinţată o linie telefonică la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, ce funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt. Numărul de la această linie telefonică este 07560.875.74.

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a anunţat luni că în cazul în care numărul de solicitări pentru adăpostirea refugiaţilor va fi foarte mare se poate operaţionaliza şi o tabără mobilă, prin intermediul ISU Olt.

“Suntem pregătiţi să oferim în orice moment sprijin pentru refugiaţii din Ucraina. Am primit solicitări din partea oamenilor de bine, oameni de rând, dar şi societăţi comerciale care doresc să ofere spaţii de cazare sau adăpost, lucru care ne obligă să lucrăm organizat. Acţiunea noastră se conjugă acţiunii guvernamentale ‘Ucraina – Împreună ajutăm mai mult’, cât şi acţiunilor organizate de autorităţile administraţiei publice din judeţ şi ne va permite să gestionăm în mod organizat, unitar şi eficient resursele puse la dispoziţie de societatea civilă în cadrul acestei acţiuni umanitare. În acest scop, a fost înfiinţată linia telefonică cu numărul 0756087574, care funcţionează 24 din 24 de ore”, a anunţat prefectul Florin Homorean.

Sursa: Stiripesurse

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide