TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani

Anunțul a fost făcut de presa de stat chineză, care a informat că Jiang Zemin a murit miercuri, la ora locală 12.13, la Shanghai, potrivit Agerpres.
Jiang a murit la vârsta de 96 de ani din cauza leucemiei şi de insuficienţă multiplă, a anunțat agenţia oficială de presă Xinhua. Figură majoră în istoria Chinei din ultimele decenii, Jiang şi-a condus ţara într-o eră de profunde tulburări din 1989 până la începutul anilor 2000. Jiang a ajuns în fruntea Partidului Comunist Chinez (PCC) după reprimarea sângeroasă din 1989 a manifestaţiilor din Piaţa Tiananmen din Beijing. Într-un comunicat, Partidului Comunist Chinez a transmis că Jiang a fost recunoscut „ca un lider remarcabil, cu mare prestigiu” și „un luptător comunist”, notează BBC. Când Jiang Zemin a fost numit oficial în 1989 de fostul lider Deng Xiaoping ca succesor al său, China era abia la începutul modernizării sale economice, potrivit AFP. Apoi, sub conducerea lui Jiang, s-a făurit o economie formidabilă, comuniștii și-au înăsprit puterea, iar China era pe cale să devină o superputere, scrie BBC. Jiang a părăsit funcţia de preşedinte în 2003. Fost primar şi şef al PCC din Shanghai, Jiang Zemin a continuat, cu un cerc de lideri apropiaţi, să exercite influenţă asupra vieţii politice chineze chiar şi după pensionarea sa oficială.

sursă:libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide