TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

În anul 2020, Primăria Comişani din judeţul Dâmboviţa plătea pentru modernizarea unui drum local (strada Malului) 1.949.809,09 RON (400.000 euro). Proiectul a fost finanţat prin PNDL II. Lucrările, recepţionate pe 15.12.2021, au fost făcute de către firma „Drupas Construcţii”.

  • PNDL (programul național de dezvoltare locală) este celebrul program pornit de Elena Udrea și continuat de Liviu Dragnea prin care primarii din toată țara primeau bani pentru mici lucrări de infrastructură. Pe lângă proiectele executate corect, presa a relatat zeci de cazuri de lucrări defectuoase.

Problema este că la un an de când strada Malului a fost „modernizată”, unii dintre localnici se plâng de defecţiunile care au început să iasă la iveală. Aceştia susţin că acostamentul din beton este plin de crăpături, iar pentru că şanţurile nu au cădere, apa le bălteşte cu lunile în faţa caselor.

„Pe aproximativ toată porţiunea drumului de 900 de metri, există foarte multe fisuri în acostamentul de beton, iar pe o porţiune de aproximativ 400 de metri liniari, apa nu se scurge din şanţuri. Apa bălteşte cu săptămânile, stagnează foarte mult, apare râia broaştei şi prin urmare, miroase. Am semnalat autorităţile, primăria mi-a spus că neregulile nu se regăsesc în teren, lucru care este total neadevărat. Am scris şi către Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) aducându-le la cunoştinţă toate aceste lucruri. Mi-au răspuns că lucrarea a fost remediată. Lucru neadevărat. În a doua solicitare făcută către ISC le-am trimis şi nişte poze din care reieşea că doar 1-2% din lucrare fusese refăcută.”, a declarat pentru G4Media.ro, Alexandru Chiriţă, unul dintre localnicii nemulţumiţi.

Contactat de G4Media.ro, primarul localitaţii Comişani, Ion Bătrânu (PSD), a declarat că între timp toate defecţiunile au fost remediate, iar în prezent drumul nu are nicio problemă.

„Eu vă pot spune că fisurile de care vorbiţi au fost remediate de către firma Drupas, cea care a executat lucrarea, în baza garanţiei. Până în prezent, toate micile defecţiuni au fost remediate conform contractului. Acum drumul este în parametri normali, conform proiectului executat”.

Foto: G4Media
Foto: G4Media
Foto: G4Media
Foto: G4Media
Foto: G4Media

sursa: g4media.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide