BREAKING NEWS
  • 14:14 » A început ședința CSAT despre Rusia. Este analizează situația de securitate din Zona Mării Negre și de pe Flancul Estic
  • 14:11 » Rata de incidență crește rapid în toate județele. Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19
  • 14:07 » SUA vor să scoată înaintea Chinei avionul F-35 de 100 de milioane de dolari prăbușit în mare
  • 13:37 » Vasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina
  • 13:33 » Mamă și fiică, acuzate că efectuau intervenții de estetică medicală fără a avea studii
Daca ti-a placut, distribuie acum!

 FOTO  Mii de californieni s-au înghesuit să vadă o plantă cu miros de cadavru, care rămâne înflorită doar 48 de ore

O plantă cunoscută sub numele de „floarea-cadavru”, din cauza mirosului de corp în putrefacție pe care îl emană, a devenit o adevărată atracție turistică pentru californieni. Mii de oameni s-au înghesuit zilele trecute să vadă planta urât mirositoare care înflorește o dată la zece ani și a cărei floare rămâne deschisă doar 48 de ore, potrivit The Guardian.

Planta, Amorphophallus titanum, a început să înflorească duminică după-amiază, iar luni dimineață, biletele de intrare la Grădina Botanică San Diego erau deja epuizate. Potrivit presei locale, peste 5.000 de oameni erau așteptați să viziteze floarea extrem de rară până marți seara.

În momentul în care înflorește complet, planta emană un miros puternic de carne aflată în stare de putrefacție, atrăgând astfel insectele care ajută în procesul de polenizare. Mirosul „florii-cadavru” era atât de puternic încât „îl puteai tăia cu cuțitul”, a afirmat managerul grădinii botanice.

Mai puțin de 1.000 de astfel de plante există, în prezent, în sălbăticie. Foto: Profimedia

Planta urât mirositoare înflorește doar o dată la zece ani și poate ajunge până la 3,6 metri înălțime. Mai puțin de 1.000 de astfel de plante există, în prezent, în sălbăticie.

Un eveniment similar a avut loc și în comitatul Alameda, din zona golfului San Francisco, la începutul anului. Peste 1.000 de curioși s-au strâns într-o benzinărie abandonată pentru a vedea cu ochii lor „floarea-cadavru”.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide