TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

 FOTO |  Nava rusească Progress MS-17 a dus pe SSI combustibil, butelii de oxigen, 420 de litri de apă potabilă și mâncare pentru echipaj

Vehiculul Progress MS-17 a fost lansat în spaţiu

Vehiculul Progress MS-17 a fost lansat în spaţiu miercuri. Foto: NASA

Vehiculul rusesc de tip cargo Progress MS-17 s-a conectat cu succes la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat agenţia spaţială rusă Roscosmos. Nava a dus, printre altele, haine de schimb și alimente pentru astronauții aflați în misiune. 

Nava cargo a transportat pe platforma orbitală 470 de kilograme de combustibil, 420 de litri de apă potabilă, 40 de kilograme de oxigen în butelii şi 1.509 de kilograme de diferite echipamente şi materiale necesare pentru funcţionarea staţiei, pentru experimente şi pentru continuarea misiunii echipajului. Astronauţii de pe ISS au primit, de asemenea, haine de schimb şi alimente conservate sau proaspete.

Vehiculul Progress MS-17, care a fost lansat în spaţiu miercuri de pe cosmodromul Baikonur (Kazahstan), s-a cuplat la modulul Poisk al segmentului rusesc al ISS, a anunțat atunci NASA.

În prezent, echipajul aflat la bordul ISS este alcătuit din şapte membri: cosmonauţii ruşi Oleg Novitski şi Piotr Dubnov, astronauţii americani Mark Vande Hei, Shane Kimbrough şi Megan McArthur, alături de japonezul Aki Hoshide şi de francezul Thomas Pesquet.

ISS orbitează Terra la o altitudine de 400 de kilometri

ISS, un proiect de peste 150 de miliarde de dolari, este compusă din 15 module permanente şi orbitează Terra la o altitudine de 400 de kilometri, cu o viteză de peste 27.000 de kilometri pe oră, potrivit Agerpres.

Din 1978 au fost efectuate 168 de lansări ale unor vehicule cargo din gama Progress pe ISS.

Trei dintre ele nu au ajuns la destinaţie, în urma unor avarii la rachetele de propulsie.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide