BREAKING NEWS
  • 0:49 » Eveniment caritabil Timisoara
  • 21:25 » Începe a doua etapă de generare a voucherelor în cadrul programului Rabla pentru Electrocasnice
  • 21:15 » Ce este grăsimea abdominală.
  • 21:01 » Cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat.
  • 20:57 » Ce este uleiul squalane
Daca ti-a placut, distribuie acum!

FOTO: Poluare pe Dunăre, în zona localităţii Gruia, din județul Mehedinți. Situaţia a fost semnalată de autorităţile sârbe

apele romane poluare dunare

Echipele de la Apele Române intervin în zona localităţii Gruia pentru limitarea poluării înregistrate pe Dunăre, pe o distanţă de 10 kilometri, acest incident fiind semnalat de către autorităţile din Serbia, scrie marţi, pe Facebook, Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR).

„Echipele de la Apele Române Jiu (ABA) intervin în zona Gruia pentru limitarea poluării şi identificarea poluatorului. În acest moment poluarea a fost diminuată. Pe suprafaţa apei, la kilometrul 851 al Dunării, a fost semnalată, aseară, o substanţă uleioasă, în zona localităţii Gruia. Poluarea a fost anunţată de către partea sârbă, iar reprezentanţi ai Laboratorului de Calitate a Apelor şi ai Inspecţiei Bazinale de Apă s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a preleva probe de apă. De asemenea, aceştia au inspectat albia minoră a fluviului în zona Porţilor de Fier II şi au constatat că irizaţiile uleioase provin din amonte.

apele romane poluare dunare 1

sursa foto: Facebook / Apele Române

Din primele estimări, sursa de poluare ar proveni de la navele care tranzitează Dunărea. Pentru a preveni extinderea substanţei poluante, echipele Apelor Române Jiu intervin pe suprafaţa apei cu bărci şi cu materiale specifice combaterii poluărilor accidentale. Totodată, reprezentanţii Hidroelectrica S.A (administratorul Porţilor de Fier) au acţionat în zona lacului de acumulare”, menţionează sursa citată.

Reprezentanţii ANAR susţin că Administraţia Bazinală de Apă Jiu a informat despre incident Căpitănia Portului Calafat, precum şi Compania de Apă Oltenia care asigură alimentarea cu apă a oraşului Calafat.

În prezent, zona afectată pe sectorul Drincea – Cetate – Calafat este monitorizată. Agerpres

Sursa: Romania24

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide