TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Shakespeare din Craiova și „frumiria”

Festivalul a început vineri, 24 iunie, când pietonala Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului s-a transformat într-o adevărată scenă. Statuile vivante (actori costumați care imită statuile, n.r.) au fost principala atracție. Copiii au fost în special încântați și impresionați atât de costumele de epocă și machiajul suprarealist ale actorilor de la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, cât și de mișcările lor neobișnuite prin care au spus poveștile personajelor lui Shakespeare.

În Piața Mare din Sibiu, pe timpul zilei, turiștii, români și străini, s-au fotografiat în construcția neobișnuită care a apărut în mijlocul spațiului. O instalație cu globulețe în care își pot vedea reflexia, numită „totem to frumiria”. Frumiria este un cuvânt inventat de artiști pentru a descrie frumusețea în viziunea lor.

Pe timpul nopții, Piața Mare a fost luminată de peste 3.500 de lumânări, într-un labirint în care opt artiști-personaje și-au spus poveștile

Orchestra imaginară

Centrul Sibiului a răsunat vineri seară, prima din festival, de ritmurile muzicii columbiene a trupei Puerto Candelaria. Piața a fost animată de dansurile spectatorilor, la fel și în următoarele seri când pe scena mare au urcat Holograf, Horia Brenciu și mai multe trupe muzicale și de dans celebre internațional. Sâmbătă, 2 iulie, este așteptată să cânte trupa Cargo.

Un alt spațiu care e viu zi și noapte în Sibiu, pe parcursul festivalului, este Piața Habermann. Pe scena de acolo a urcat și artistul francez Eric Tarantola și instrumentele sale inedite: un set de tobe alcătuit din tigăi, un trombon vechi și „peticit”, un ceas devenit kalimba și un „chitanjo”, care combină o chitară și un banjo. Povestea lui o veți putea citi în curând în Libertatea.

Dan Perjovschi: ziar orizontal și cerul plin cu magneți

Pe pietonală, trupa columbiană AAINJAA cu tobele ei a răsunat pe ritmuri de samba raggae în fiecare seară de la începutul săptămânii.

„Ziarul orizontal” este un proiect de artă în spațiul public, un rezumat alb-negru al lumii în care trăim, al artistului Dan Perjovschi în parteneriat cu Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu. Sub diverse nume, Ziarul există din 2010 și poate fi citit non-stop pe zidurile din centrul orașului. La fiecare ediție FITS, ziarul e completat cu noi „articole” desenate de Perjovschi.

Cerul este un proiect complementar al Zidului Orizontal, conform organizatorilor. Majoritatea magneților sunt donați de sibieni, de turiștii români sau străini care trec prin Sibiu sau de artiștii, actorii, regizorii din toată lumea invitați la FITS.

Street food cu langoși și porumb fiert

Participanții au făcut față temperaturilor de peste 30 de grade cu înghețată la dozator și evantaie și s-au putut bucura și de porumb fiert, langoși, gogoși și kurtos.

 

sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide