BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Primul profesor de pian a lui Frederic Chopin a fost Wojciech Zywny, un muzician în vârstă de 61 de ani. Acesta îi preda copilului regulile de bază în ceea pe privește pianul, însă elevul avea să lase destul de repede aceste lecții în urmă. A descoperit o metodă personală de abordare a instrumentului muzical și a fost lăsat să se bucure în voie de talentul său înnăscut.

Adevăratul debut în această lume grandioasă are loc la Viena, la câteva luni după absolvirea Conservatorului. Cele două recitale susținute au câștigat admirația criticilor, însă au fost și persoane dezamăgite de tonul mult prea jos produs de pianul lui Frederic Chopin.

La sfârșitul anul 1829, în luna decembrie, susține un concert pentru pian în Fa minor, în premieră la Clubul Negustorilor din Varșovia. Cel de-al doilea mare concert are loc câteva luni mai târziu, pe 17 martie 1839, la Teatru Național, iar de data aceasta este un recital în Mi minor.

 

Inima lui Frederic Chopin are o poveste extrem de captivantă și se presupune că organul depus la Biserica din Varșovia nu ar fi cel al celebrului pianist. În anul 2014, mai mulți cercetători au vrut să facă teste ADN și să descopere din ce cauză a murit omul care a creat opere de care ne bucurăm și astăzi. Medicii legiști au extras borcanul din criptă, însă s-au lovit de un refuz.

Concluzia a fost trasă, fără a mai lăsa semne de întrebare cu privire la cauza morții lui Frederic Chopin. După ce au analizat îndeaproape inima, fără să deschidă borcanul, specialiștii au pus-o din nou în cripta bisericii din Varșovia, cu recomandarea ca ea să nu fie deranjată până în 2064.

 

 

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide