TRENDING
  • 21:28 » Primarii a două comune din Bihor sunt cercetaţi penal pentru că ar fi obţinut fonduri de la Guvern pe baza unor documente contrafăcute
  • 21:26 » Klaus Iohannis mulțumește Germaniei pentru că sprijină aderarea României la Schengen: “Prietenul la nevoie se cunoaște”
  • 21:23 » Turcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la AnkaraTurcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la Ankara
  • 21:18 » Caz revoltător în Alba. Un tânăr cu handicap grav, umilit de un medic din Comisia de Evaluare: „Ar putea pune marfă pe raft la magazin”
  • 21:10 » Geoană propune ca România să se alăture Franței și Marii Britanii într-o Antantă Cordială pentru mediu
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Frontiera clasică a Imperiului Roman de-a lungul Dunării a fost înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, vineri, în cadrul celei de-a 44-a sesiuni a comitetului agenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), reuniune ce se desfăşoară în această perioadă în oraşul Fuzhou din China, informează DPA.

Maria Boehmer, şefa comitetului german UNESCO, s-a arătat încântată de această înscriere. „Dunărea nu a fost doar o graniţă naturală pentru romani, ci şi o legătură importantă pentru bunuri şi, mai ales, pentru idei”, a declarat ea.

Hotărârea cu privire la limesul dunărean a fost amânată după ce Ungaria s-a retras, cu puţin timp înainte de decizia aşteptată luni, din dosarul depus în comun de Germania, Austria şi Slovacia. Comitetul UNESCO a numit ulterior un grup de lucru pentru examinarea solicitării.

Limesul se întinde din Marea Britanie, prin centrul şi estul Europei şi Orientul Mijlociu până în Africa de Nord.

Scopul final este ca toţi cei 6.000 de kilometri să obţină statutul de sit înscris pe Lista Patrimoniul Mondial.

Cea mai recentă decizie nu vizează întregul parcurs al limesului dunărean, care continuă spre est, prin Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România, unde cererile pentru obţinerea statutului de sit înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO sunt în curs de examinare.

Marţi, UNESCO a acordat statutul de sit înscris pe Lista Patrimoniului Mondial pentru secţiunea „Lower Germanic Limes”, care se întinde de la Marea Nordului şi trece prin Ţările de Jos şi Germania.

Secţiunile britanice de-a lungul Zidului lui Hadrian şi Zidului lui Antoninus au obţinut această recunoaştere în 1987, respectiv 2008, iar partea superioară, „Upper Germanic-Rhaetian Limes” a fost înscrisă în 2005. (Sursa: Agerpres)


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide