TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

        Falimentul companiei de criptomonede FTX, creată de Sam Bankman-Fried, zgâlțâie din temelii sectorul crypto, provocând scăderea cotațiilor. FTX a depus cerere de protecţie faţă de creditori conform legii falimentului, în urma unui val de retrageri efectuate de clienţi.

Acum, presa din SUA, vine cu detalii despre una dintre figurile centrale din spatele prăbușirii FTX, după ce despre Bankman-Fried nu se mai știe nimic.

Caroline Ellison, CEO-ul Alameda Research, fondul speculativ legat de prăbușirea FTX, este unul dintre personajele centrale în această ecuație. Tânăra, în vârstă de 28 de ani, a fost iubita lui Sam Bankman-Fried, și, așa cum ea însăși scria în mesajele postate pe Twitter, era o consumatoare de amfetamine. Amfetaminele sunt adesea prescrise pentru a trata ADHD, potrivit Business Insider.

Compania FTX fondată de Sam Bankman-Fried, părinții săi și directorii executivi ai platformei cripto falimentare au cumpărat cel puțin 19 proprietăți în valoare de aproape 121 de milioane de dolari în Bahamas în ultimii doi ani, arată înregistrările oficiale ale proprietății consultate de Reuters.

     Fana lui Harry Potter a sărit brusc de la agent de bursă la CEO Alameda

Fană înfocată a lui Harry Potter, care avut o relație sentimentală cu Sam Bankman-Fried, Caroline Ellison a avut nevoie de doar trei ani pentru a trece de la un simplu agent de bursă la CEO al Alameda. Vechile tweet-uri legate de consumul de amfetamine, postate frecvent de Caroline Ellison, CEO-ul Alameda Research, revin în prim-plan pe măsură ce industria crypto se prăbușește.

Într-un mesaj pe Twitter din 2021 postat de Ellison, aceasta se referă la utilizarea regulată a amfetaminelor și la cât de „rea” poate fi „experiența fără medicamente”. ”Nimic altceva decât utilizarea, în mod constant, a amfetaminei, nu te va face să apreciezi cât de grea este experiența umană normală, fără ele”, scria Caroline Ellison.

 

     Personaj-cheie în dispariția fondatorului FTX Group

Alameda Research a depus faliment, la începutul lunii noiembrie, împreună cu alte entități legate de FTX Group, după ce nu a reușit să asigure finanțare de urgență. Deși Bankman-Fried este fondatorul Alameda, Ellison apare acum ca un personaj-cheie în dispariția sa.

 

 

      10 miliarde de dolari

Firma de tranzacționare a lui Bankman-Fried, Alameda Research, a cerut și ea protecția falimentului. Surse citate de Reuters au declarat că aceasta a fost parțial în spatele problemelor FTX și se pare că datorează FTX aproximativ 10 miliarde de dolari. În calitate de CEO al Alameda, Ellison a atras atenția asupra rolului pe care l-a avut în împrumutarea unor sume mari de bani din conturile clienților, scrie CNN.

Orice informație despre Ellison sunt acum imposibil de găsit, deoarece profilul Linkedin, fotografiile online și datele sale de contact au dispărut în urma prăbușirii companiei de criptomonede FTX. Persoane din cercul interior al FTX și Alameda Research susțin că Bankman-Fried și Ellison ar fi locuit împreună, într-un penthouse din Bahamas.

Separat, avocații FTX au declarat că una dintre unitățile companiei a cheltuit 300 de milioane de dolari în Bahamas cumpărând case și proprietăți de vacanță pentru personalul sau senior și că FTX a fost condusă că un „fief personal” al lui Bankman-Fried, supranumit „diavolul în haine de tocilar” de către unul dintre directorii BlockFi într-un interviu pentru Forbes. Nu s-au oferit alte detalii, arată Știrile de azi. Majoritatea achizițiilor FTX înregistrate în documentele consultate de Reuters au fost case de lux pe malul marii, inclusiv șapte condominii dintr-un complex rezidențial aflat într-o stațiune de lux din New Providence, Bahamas – Albany – evaluate la aproape 72 de milioane de dolari. Actele arată că aceste proprietăți, cumpărate de o unitate a FTX, urmau să fie folosite ca „reședința pentru personalul cheie” al companiei. Reuters precizează că nu a putut stabili cine locuia în apartamente.

Informatii preluate de pe : profit.ro si capital.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide