TRENDING
  • 11:19 » Zelenski a mulțumit Senatului SUA pentru pachetul de ajutor: „Consolidează rolul Americii de far al democraţiei şi de lider al lumii”
  • 11:16 » Biden vrea ca ajutorul militar să ajungă în Ucraina „chiar din această săptămână”
  • 11:13 » Un cutremur a avut loc în România, miercuri dimineață
  • 11:10 » Ciucă, glume după ce în clipul electoral al primarului din Calafat a apărut și cimitirul: Asta e pentru memento mori
  • 11:08 » Românii vor petrece mai puțin timp în aer liber din cauza încălzirii globale. Câte zile cu „vreme confortabilă” vom pierde până în 2100
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Primii ani din viață și originea Fulviei

Când vine vorba despre copilăria și adolescența Fulviei, nu se pot spune prea multe lucruri. Data sa de naștere a fost aproximată, undeva între anii 84 și 70 î.Hr., pe baza evenimentelor din viața mamei sale, Sempronia. Astfel, nu a fost transmisă nicio informație sau menționare a acesteia până în anul 52 î.Hr., atunci când s-a căsătorit cu Publius Clodius Pulcher.

Se pare totuși că a fost ultima supraviețuitoare a două familii renumite ale Romei : Fulvii și Sempronii Tuditani, lucru ce i-a asigurat încă de la începutul vieții o poziție socială foarte bună, dar și o avere impresionantă, pe care a gestionat-o perfect

 

Viața Fulviei înainte de Marc Antoniu

În timpul Războiului Civil Roman, Publius Clodius Pulcher era un om politic foarte implicat și de succes, care a reușit prin activitatea sa să atragă ura celor din jurul său. În ciuda faptului că era susținut de populația de rând, clasa aristocrată nu-l vedea cu ochi buni, așa că în cele din urmă a sfârșit ucis în timpul unei confruntări.

 

Căsătoria cu Marc Antoniu

Cum era de așteptat, Fulvia și-a plâns partenerul și a păstrat o prezență modestă în societate în conformitate cu doliul impus social, apoi s-a orientat către un alt bărbat. De data aceasta, alegerea sa a fost Marc Antoniu, care încă nu devenise cea mai importantă figură a Romei.

Și-au declarat oficial iubirea în fața oamenilor în anul 46 î.Hr., dar relația lor amoroasă se pare că a început cu mult înainte de acest moment.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide