TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Gafă a premierului Nicolae Ciucă: „România nu produce motorină” / România are trei rafinării care produc motorină

Premierul Nicolae Ciucă a făcut o gafă monumentală, luni, spunând că România nu produce motorină, deși țara noastră are trei rafinării care procesează țiței și produc motorină.

Premierul a fost întrebat de ce Guvernul a putut da o compensație de doar 50 de bani pe litru la carburanți. El a răspuns că au existat mai multe „elemente de realitate”, printre care și faptul că România nu produce motorină în țară.

„Personal, aș fi vrut să asigurăm o compensare mai mare, dar în momentul acesta, aceasta e realitatea, atât am putut asigura de la bugetul statului […] Am făcut în așa fel încât să discutăm inclusiv cu industria, pentru că nu dorim ca și în România să ajungem la restricționarea cantității de carburant care se poate alimenta la pompă […] Toate elementele au fost analizate ținând cont de realitate. România în momentul de față își poate asigura aproximativ un sfert din producția proprie de petrol. Chiar s-au vehiculat cifre: la o tonă de petrol național trenuie să importăm trei virgulă ceva tone de petrol sau produse petroliere pentru că, știm foarte bine, motorina nu se produce în țară. Astea sunt elementele de realitate pe care le-am avut în vedere”, a declarat Nicolae Ciucă.

Cu toate acestea, România procesează țiței în trei rafinării din țară și produce motorină.

Petromidia, cea mai mare rafinărie a ţării, deţinută de grupul Rompetrol-KMGI, a produs anul trecut 2,33 milioane tone de motorină, conform raportului anual.

Petrobrazi, a doua rafinărie din ţară, deţinută de OMV Petrom, a produs anul trecut 2,079 milioane de tone de motorină, conform raportului anual al OMV Petrom.

Petrotel Ploieşti, a treia rafinărie mare din România, deţinută de compania rusă Lukoil, nu şi-a prezentat rezultatele.

Foto: Pexels.com

sursa: economedia.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide