TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Gafă majoră la Facebook. Un algoritm a confundat persoanele de culoare cu maimuțe – FOTO

Un algoritm de recomandare al Facebook a dat greș și a stârnit numeroase reacții negative din partea internauților. Utilizatorii platformei au fost întrebați dacă doresc să vadă şi alte „videoclipuri cu primate” în dreptul unui video al unui tabloid britanic în care apăreau persoane de culoare, a dezvăluit vineri The New York Times.

Videoclipul postat de tabloidul Daily Mail, vechi de mai bine de un an, numit „un alb cheamă poliţiştii contra unui bărbat de culoare din port”, înfățișa mai multe persoane de culoare, însă în niciun caz maimuțe.

Întrebarea „vrei să vezi mai multe videoclipuri cu primate?” cu opţiunea „Da/ Respinge” a fost afişată pe ecran mai multor utilizatori, potrivit capturilor de ecran publicate pe Twitter de Darci Groves, fost designer al Facebook.

„Este scandalos”, a comentat ea, cerându-le foştilor colegi de la Facebook să urmărească cazul.

Facebook își cere scuze pentru „eroare inacceptabilă”

„Este clar o eroare inacceptabilă”, a reacţionat o purtătoare de cuvânt a Facebook. „Ne cerem scuze tuturor celor care au văzut aceste recomandări insultătoare”.

Grupul californian a dezactivat unealta de recomandare pe acest subiect „de îndată ce ne-am dat seama ce se întâmplă pentru a investiga cauza problemei şi a preveni repetarea acesteia”, a precizat ea.

Cazul evidenţiază limitele tehnologiilor de inteligenţă artificială, subliniat în mod regulat de platformă în eforturile sale de a construi un fir personalizat fiecăruia dintre cei aproape 3 miliarde de utilizatori lunar.

Gigantul Facebook, ca şi concurenţii săi, este în mod regulat acuzat că nu luptă suficient contra rasismului şi altor forme de ură şi de discriminare.

Subiectul stârneşte cu atât mai multă tensiune cu cât multe organizaţii ale societăţii civile acuză reţelele de socializare şi algoritmii lor că au contribuit la divizarea societăţii americane, în contextul manifestaţiilor mişcării Black Lives Matter.

Sursa- digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide