TRENDING
  • 21:28 » Primarii a două comune din Bihor sunt cercetaţi penal pentru că ar fi obţinut fonduri de la Guvern pe baza unor documente contrafăcute
  • 21:26 » Klaus Iohannis mulțumește Germaniei pentru că sprijină aderarea României la Schengen: “Prietenul la nevoie se cunoaște”
  • 21:23 » Turcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la AnkaraTurcia a arestat 20 de persoane pentru presupuse legături cu atentatul terorist comis duminică la Ankara
  • 21:18 » Caz revoltător în Alba. Un tânăr cu handicap grav, umilit de un medic din Comisia de Evaluare: „Ar putea pune marfă pe raft la magazin”
  • 21:10 » Geoană propune ca România să se alăture Franței și Marii Britanii într-o Antantă Cordială pentru mediu
Daca ti-a placut, distribuie acum!

GALERIE FOTO  Rusia a început manevre militare la granița cu Afganistanul

Rusia, împreună cu Tadjikistan şi Uzbekistan, a început joi manevre militare lângă graniţa cu Afganistanul, un exerciţiu destinat să apropie forţele acestor ţări, pe măsură ce talibanii câştigă teren, spre îngrijorarea Moscovei, după retragerea forțelor SUA și NATO din Afganistan.

Recent, sute de membri ai forţelor de securitate afgane au fugit în Tadjikistan şi Uzbekistan de teama talibanilor.

Peste 2.500 de soldaţi vor lua parte la manevre, din care 1.800 sunt din Rusia, relatează agenția dpa, preluată de Agerpres.

Obiectivele manevrelor includ instruirea soldaţilor pentru a se apăra împotriva teroriştilor din străinătate. Soldaţii urmează, de asemenea, să exerseze respingerea tancurilor şi a dronelor inamice.

Exerciţiile comune au început cu o ceremonie militară pe un teren de antrenament din regiunea tadjică Hatlon, potrivit agenţiei de presă ruse Interfax. Rusia are în fosta republica sovietică Tadjikistan cea mai mare bază militară din străinătate.

De altfel, Moscova a anunţat recent o extindere a bazelor sale din Asia Centrală.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide