BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

În consonanță cu șeful lui care și-a transpus frustările pe un fular, Balazs Izsak, președintele Consiliului National Secuiesc a cerut într-o scrisoare deschisă adresată ministerelor de externe ale statelor membre Schengen ca, înainte de a lua o decizie privind admiterea României în spațiul Schengen, să ceară informații de la liderii bisericilor maghiare și organizațiilor reprezentative ale maghiarilor din România cu privire la situatia drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv a drepturilor minorităților, în România.

Acesta acuză statul român de „comportament duplicitar” față de minoritățile naționale în „ultimii treizeci de ani”, uitând să precizeze drepturile de care se bucură acestea în țara noastră, unele fiind chiar unice în aquis-ul comunitar. Reprezentarea parlamentară asigurată tuturor minorităților etnice este un exemplu edificator. De celelalte nu mai vorbim. Le știți foarte bine!

Nu este prima dată când acest individ aduce astfel de acuze la adresa statului român și nici nu va fi ultima. De cine este finațat acest ipochimen pentru adoptarea acestui comportament nu este greu de ghicit.

Stau și mă-ntreb: oare ce-ar fi fost dacă minorităților etnice aparținând statelor vecine României le-am fi acordat exact aceleași drepturi și libertăți ca ale românilor de acolo? Zic de „toate statele vecine” și nu numai de Ungaria pentru a nu fi acuzat de discriminare.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide