BREAKING NEWS
  • 23:59 » Alte 9 cazuri de variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână
  • 23:56 » Medicii de familie îl critică pe Rafila și se plâng că nu vor mai putea primi bolnavi la timp din cauza rețetelor de pastile de iod
  • 23:53 » Apelul Ministerului Afacerilor Interne, după ce trei oameni s-au înecat în doar câteva ore: „Nu vă mai riscați viața”
  • 23:50 » Ministerul Sănătății revine cu precizări despre pastilele cu iod: Se iau numai în caz de expunere după un incident nuclear
  • 23:46 » Un câine abandonat a fost salvat din pădure, la Brașov. Era legat cu sârmă de un copac și într-o stare avansată de deshidratare
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Germania livrează armament Ucrainei cu mâna grecilor. Grecii scapă de rablele sovietice din dotare primind în schimb blindate nou-nouțe germane

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat marți un acord cu Grecia, în baza căruia Atena va livra blindate din epoca sovietică Ucrainei pentru a contracara invazia rusă și va primi în schimb vehicule mai moderne de la Berlin, potrivit AFP.

“Vom pune la dispoziție vehicule blindate de luptă germane”, a declarat Olaf Scholz după un summit UE desfășurat marți la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Germania a anunțat un acord similar cu Republica Cehă la începutul acestei luni și negociază unul cu Polonia.

Republica Cehă urmează să primească 15 tancuri Leopard 2 A4 din Germania pentru a înlocui T-72 de concepție sovietică trimise în Ucraina. Cu toate acestea, nu a fost stabilită încă o dată pentru această livrare.

Un schimb similar cu Polonia nu a fost încă finalizat, deși Varșovia a livrat deja echipamentul său Ucrainei.

Președintele polonez, Andrzej Duda, și-a exprimat săptămâna trecută “profunda dezamăgire”, criticând Germania pentru că nu și-a respectat “promisiunile”.

Varșovia a declarat în aprilie că a trimis tancuri T-72 în Ucraina, deși nu a precizat câte. Potrivit presei, ar fi vorba de mai mult de 200 de tancuri.

Guvernul german a declarat că este pregătit să livreze arme grele Ucrainei, dar este criticat de Kiev și de opoziție pentru lentoarea cu care face acest lucru.

Sursa:Stiripesurse


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide