TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Tatăl elevului de 12 ani din Buzău care a pus pe jar Interpolul după ce a postat un mesaj prin care ameninţa că se sinucide a explicat, pentru Adevărul, de la ce a pornit totul. Supărarea puştiului a venit în urma unor conflicte pe care le-ar fi avut cu alţi jucători din reţea, în urma cărora contul său a fost suspendat.

Protagonistul întâmplării este copil bun, spune tatăl lui. Este elev silitor la un liceu cu profil sportiv din Buzău.
Copilul, un gamer pătimaş, chiar dacă are numai 12 ani, a ajuns zilele trecute să pună în alertă poliţia internaţională, după ce a anunţat că se sinucide.
Tatăl a aflat de isprava copilului de la poliţişti. ”Am fost chemat zilele trecute la poliţie pentru a-mi spune că băiatul meu s-a jucat pe un joc şi cei de acolo i-au închis jocul iar băiatul meu a trimis un mesaj, la intimidare, se gândea că poate recuperează jocul, că se sinucide”, spune tatăl băiatului.
Sesizarea ajunsă la poliţia din Statele Unite ale Americii le-a fost transmisă poliţiştilor buzoieni, care au reuşit să identifice rapid familia copilului.
”Din cercetări, a reieşit că în data de 15 octombrie, în urma unei dispute cu un alt jucător, utilizator al platformei online, minorului i-ar fi fost restricţionat accesul la cont de către administratorul platformei. În încercarea de a determina administratorul platformei să-i reactiveze contul minorul a ameninţat că se va sinucide. Imediat după primirea mesajului, reprezentanţii site-ului au sesizat de îndată Interpol Washington”, declară Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.
Părinţii elevului au fost şocaţi de telefonul primit de la poliţişti şi nu şi-au imaginat nicio secundă că băiatul lor ar fi capabil de un asemenea gest.
”Nu prea îmi dădeam seama că e foarte implicat, că el se mai juca şi pe alte jocuri. Probabil că pe acest joc a pus mai mult sentiment. L-a înfuriat că nu putea să recupereze şi pierdea puncte”, spune tatăl băiatului.
Puştiul urmează acum să fie consiliat de către psihologii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, în ceea ce priveşte riscurile utilizării platformelor online, dar şi asupra comportamentului pe care trebuie să îl adopte pe reţelele de socializare.
”Dependenţa de jocurile video apare atunci când copilul joacă în mod abuziv asemenea jocuri iar această activitate îi afectează calitatea vieţii. Pe termen scurt, adolescentul manifestă izolare socială, îşi schimbă brusc dispoziţia, este epuizat, manifestă deficienţă de atenţie şi cognitive”, transmite Cristina Niculescu, psiholog DGASPC Buzău.
Poliţia din Buzău a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii sub forma tentativei, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. Dosarul penal urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, cu propunerea soluţiei legale.
Sursa: Adevărul

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide