TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Gheorghe Dincă, supranumit “monstrul din Caracal” a fost condamnat definitiv, marţi, la 30 de ani de închisoare. Ştefan Risipiţeanu a fost condamnat la 12 ani de închisoare, potrivit deciziei Curţii de Apel Craiova, transmite Mediafax.

Curtea de Apel Craiova a decis să respingă apelurile formulate de Măceşanu Tudoriţa Mariana şi Măceşanu Ion, împotriva sentinţei penale pronunţate de către Tribunalul Olt, a admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Direcţia Teritorială Olt şi părţile civile Mocanu (fost Melencu) Monica Georgeta, Iordache Stelian, Ciobanu (fostă Iordache) Cătălina Constanţa, Negroiu Roxana Ionelia împotriva aceleiaşi sentinţe.

Instanţa a desfiinţat în parte sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Olt şi rejudecând a descontopit pedeapsa principală rezultantă de 30 de ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi şi pedepsele accesorii aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în pedepsele componente pe care le repune în individualitate.

“Condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (…) (victima M.L.M). (…) Condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (…) (victimă M.A.M). Menţine pedepsele stabilite pentru celelalte infracţiuni reţinute în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe, ca fiind legale şi temeinice. Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în prezenta cauză, în final inculpatul Dincă Gheorghe executând, ca urmare a aplicării dispoziţiilor art. 57 C.pen., pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenţie”.

În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol. Decizia Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Întrebările fără răspuns care au rămas după condamnarea lui Gheorghe Dincă

Deşi justiţia l-a condamnat pe Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, la 30 de ani de închisoare pentru faptele care au dus la dispariţia Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu, familiile celor două fete nu îşi pot găsi liniştea.

Oamenii acuză anchetatorii că au fost interesaţi mai mult de condamnarea lui Dincă şi de închiderea cazului, decât să afle adevărul privind dispariţia tinerelor. Familia Melencu a reuşit să obţină redeschiderea urmăririi penale într-un dosar deschis în 2019 şi clasat ulterior, bazându-se pe faptul că telefonul Luizei a funcţionat mai multe luni după dispariţie.

Bunicul Luizei Melencu susţine că ancheta privind condamnarea “monstrului de la Caracal” e plină de erori. De cealaltă parte, familia Alexandrei Măceşanu a cerut, prin avocat, să fie anulate expertizele care au stat la baza sentinţei.

“Cadavrul Alexandrei nu a fost identificat pentru că nu avem nici măcar o planşă fotografică din care să rezulte reconstituirea întregului schelet”, a explicat Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceşanu.

 

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide