TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O femeie, în vârstă de 91 de ani, cazată într-un cămin pentru persoane vârstnice, a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital, iar alte 27 de persoane au fost evacuate, în urma izbucnirii unui incendiu, sâmbătă, la o casă din vecinătatea unui centru de îngrijire pentru persoane vârstnice, din municipiul Giurgiu, relatează Agerpres.

„În această dimineaţă, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o casă, pe strada Ramadan din municipiul Giurgiu. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o cisternă, o descarcerare, un echipaj SMURD şi două ambulanţe SAJ. Pompierii ajunşi la faţa locului au constatat că incendiul se manifesta violent, cu degajări de fum, iar casa se afla în imediata apropiere a unui cămin pentru persoane vârstnice, situat pe şoseaua Sloboziei. Fumul a pătruns şi în clădirea respectivă, fiind necesară evacuarea a 28 de persoane care erau cazate în cămin şi a personalului de serviciu, ca măsură de protecţie. Acestea se aflau la parter şi la primul etaj şi au fost evacuate de pompieri în curtea căminului”, a precizat un comunicat de presă al ISU Giurgiu.

O femeie, în vârstă de 91 de ani, a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital.

Concomitent cu acţiunea de evacuare şi salvare a persoanelor, pompierii au acţionat pentru stingere incendiului la locuinţa din strada Ramadan care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi.

Proprietarii locuinţei în care a izbucnit incendiul s-au autoevacuat şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Au ars ferestre, uşi, mobilier, electronice şi electrocasnice, o tonă de lemne de foc, articole textile, iar pereţii casei s-au degradat în proporţie de aproximativ 65 la sută.

Alte două proprietăţi au fost afectate de acest incendiu, a mai precizat sursa citată.

La căminul pentru persoane vârstnice s-au deteriorat o fereastră PVC, izolaţia exterioară a clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 25 de metri pătraţi şi un aparat de aer condiţionat.

La o altă casă din vecinătatea incendiului, au ars două ferestre PVC şi s-a deteriorat tencuiala pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din apropiere

sursa: g4media.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide