TRENDING
  • 22:33 » Cât rezistă canabisul în organism. Cazul unui tânăr depistat pozitiv la două săptămâni de la consum
  • 22:32 » La ce distanță poți avea fereastra de lumină față de proprietatea vecină. Interdicția impusă de lege
  • 22:32 » „Regele” Hagi împlinește 58 de ani. Cel mai iubit fotbalist, despre copilărie: „Jucam pe stradă, în picioarele goale”.
  • 22:32 » Test de cultură generală: „Mâna-ntinsă care nu spune o poveste nu primește pomană“
  • 22:31 » Povestea „generalului de fier“ al Ucrainei care de aproape un an ține piept armatei lui Vladimir Putin
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Google introduce COVID Card, documentele și adeverințele aferente integrate în dispozitivele Android.

De când cu pandemia, omenirea și-a dat seama că a avea la îndemână documente în format digital poate ușura viețile multora, așa că uite cum, încet-încet, soluția digitizării începe să fie aplicată în masă, iar adeverințele de vaccinare și rezultatele testelor nu fac nici ele excepție.

Aici intră în scenă COVID Card, soluția Google pentru utilizatorii Android care doresc să își stocheze astfel de documente mai ușor și mai eficient. În primă fază, COVID Card va fi disponibil doar în Statele Unite, bazându-se în special pe ajutorul sistemului medical, al furnizorilor autorizați de vaccine și al guvernului.

Google vrea să creeze un ecosistem avantajos în jurul COVID Card

Cu ajutorul acestui sistem, compania vrea ca utilizatorii Android să-și poată gestiona și prezenta mai ușor date precum rezultatele testelor, data vaccinării și tipul de vaccin, informațiile fiind preluate direct de pe aplicațiile/site-urile organizațiilor respective și din emal-urile care conțin adeverințele aferente.

Dezvoltatorii menționează că acest sistem funcționează în sistem offline, în sensul că datele nu vor putea fi stocate pe cloud, iar schimbarea dispozitivului va necesita un transfer manual al acestora, dar Google nu va reține nicio informație legată de COVID Card, cu excepția zilelor în care utilizatorii își accesează cardul și cât de des o fac.

Cardul va putea fi instalat cu opțiunea de a adăuga un shortcut pe ecran, cu trimitere instantanee la datele necesare, dar acestea vor putea fi accessate exclusiv prin biometrice sau printr-o parolă. Google Pay nu este necesar pentru instalarea sistemului, dar utilizatorii vor trebui să dețină un dispozitiv care rulează cel puțin pe Android 5 și să fie certificați Play Protected.

Sursa zonaIT


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide