Încă dinainte de prezentarea oficială, zvonurile ne spuneau că Tensor va fi un procesor care pune accentul pe eficiență. Era clar că Google nu vrea să creeze cel mai puternic procesor de pe piață, însă nimeni nu se aștepta ca un chip A12 Bionic produs de Apple acum trei ani să fie mai puternic decât noua creație venită chiar de la părintele sistemului de operare Android.
Ieri am văzut și primele rezultate obținute de noul Pixel 6 Pro în Geekbench 5, iar acestea sunt cumva dezamăgitoare. Comparat cu iPhone Xs Max (telefon pe care îl folosesc chiar acum), flagship-ul de la Google cu procesor Tensor a rămas puțin în urmă, atât în testul single-core, cât și în cel multi-core. Și chiar dacă performanța nu este foarte diferită între cele două procesoare, problema reală este că A12 Bionic este lansat în 2018, în timp ce Google vrea să vândă un flagship cu un procesor puțin mai slab.
Chiar dacă noul chip de la Google nu va fi cel mai puternic de pe piață, acesta îi oferă producătorului mai mult control asupra telefonului; atât din punct de vedere software, cât și hardware. Poate că Tensor nu se bate cu Snapdragon 888, dar cu optimizarea primită din partea Google ar putea rula Android la fel de bine precum flagship-urile competiției.
Rezultatele dezamăgitoare din Geekbench 5 sunt rezultatul eficienței noului procesor. Există o șansă ca Google să fi ales intenționat un nivel de performanță ceva mai mic, astfel oferind utilizatorilor o durată de viață mai mare a bateriei de pe Pixel 6 și Pixel 6 Pro. Iar la finalul zilei, cei care vor un telefon cu Android cât mai curat și bine optimizat vor alege un telefon de la Google. Și chiar dacă niciunul nu a fost extrem de puternic, nu am auzit prea multe persoane care să se plângă de ele, așa că producătorul știe ce face.
Sursa zona it
Input your search keywords and press Enter.