BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Google Tensor este mai slab decât A12 Bionic lansat de Apple acum trei ani

Încă dinainte de prezentarea oficială, zvonurile ne spuneau că Tensor va fi un procesor care pune accentul pe eficiență. Era clar că Google nu vrea să creeze cel mai puternic procesor de pe piață, însă nimeni nu se aștepta ca un chip A12 Bionic produs de Apple acum trei ani să fie mai puternic decât noua creație venită chiar de la părintele sistemului de operare Android.

Ieri am văzut și primele rezultate obținute de noul Pixel 6 Pro în Geekbench 5, iar acestea sunt cumva dezamăgitoare. Comparat cu iPhone Xs Max (telefon pe care îl folosesc chiar acum), flagship-ul de la Google cu procesor Tensor a rămas puțin în urmă, atât în testul single-core, cât și în cel multi-core. Și chiar dacă performanța nu este foarte diferită între cele două procesoare, problema reală este că A12 Bionic este lansat în 2018, în timp ce Google vrea să vândă un flagship cu un procesor puțin mai slab.

Performanța este doar un capitol din povestea lui Tensor

Chiar dacă noul chip de la Google nu va fi cel mai puternic de pe piață, acesta îi oferă producătorului mai mult control asupra telefonului; atât din punct de vedere software, cât și hardware. Poate că Tensor nu se bate cu Snapdragon 888, dar cu optimizarea primită din partea Google ar putea rula Android la fel de bine precum flagship-urile competiției.

Rezultatele dezamăgitoare din Geekbench 5 sunt rezultatul eficienței noului procesor. Există o șansă ca Google să fi ales intenționat un nivel de performanță ceva mai mic, astfel oferind utilizatorilor o durată de viață mai mare a bateriei de pe Pixel 6 și Pixel 6 Pro. Iar la finalul zilei, cei care vor un telefon cu Android cât mai curat și bine optimizat vor alege un telefon de la Google. Și chiar dacă niciunul nu a fost extrem de puternic, nu am auzit prea multe persoane care să se plângă de ele, așa că producătorul știe ce face.

Sursa zona it


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide