TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Greșeala care te face să pierzi banii de Rabla: ce nu trebuie să faci după ce ți-ai luat mașină

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a venit cu cea mai importantă veste: programul Rabla începe pe 26 aprilie. Se aplică atât pentru mașini cu motoare termice, cât și pentru electrice. Și bonusurile sunt mai mari decât în 2020.

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus te ajută să-ți iei mașină nouă, iar statul să-ți dea bani. Pentru anul acesta, Ministerul a venit cu o serie de modificări.

Pentru Rabla Clasic, adică poți lua mașini cu motoare termice (unde intră și cele care folosesc și GPL sau sunt mild hybrid), prima de casare a crescut de la 6.500 la 7.500 de lei. Totodată, ai un ecobonus de 3.000 de lei la achiziția unui model hibrid. Și ecobonus de 1.500 lei, dacă iei mașină cu emisii sub 96 de grame CO2/km.

Mai ofertantă e vestea pentru Rabla Plus. Are un buget dublu față de 2020, care ar acoperi achiziția a circa 6.600 mașini. Prima pentru achiziția unei mașini electrice rămâne de 45.000 de lei și prima pentru achiziția unei mașini plug-in hybrid rămâne la 20.000 de lei.

Ce greșeală să nu faci după ce-ai aplicat la Rabla și ți-ai luat mașină

Cea mai importantă condiție e să nu vinzi mașina. Timp de un an, trebuie să o ții, altfel dai banii înapoi. „A fost introdusă interdicția de înstrăinare a autovehiculelor nou-achiziționate în cadrul programului, precum și obligativitatea restituirii finanțării în cazul nerespectării acestei interdicții”, a transmis Ministerul Mediului. Rămâne să vedem condițiile finale odată cu publicarea ordinului în Monitorul Oficial.

Este însă și o veste bună. A fost introdusă posibilitatea ca primele de casare să fie transferate între toate tipurile de persoane fizice sau juridice. Această schimbare va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat.

Nu în ultimul rând, ține cont că valabilitatea notei de înscriere, atât pentru Rabla Clasic, cât și pentru Rabla Plus, a fost extinsă la 150 de zile de la data emiterii. Astfel, beneficiarii au timp să deruleze toate procedurile necesare.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide