TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Gutuile sunt ușor de găsit în acest sezon, deoarece ele se coc toamna. Nu au un gust extrem de dulce, însă sunt benefice pentru sănătatea organismului. Mai mult, acestea sunt la îndemâna oricui, deoarece prețurile lor nu sunt foarte mari, iar în această perioadă, piețele agro-alimentare sunt pline cu fructele minune.

Indiferent cum le exploatăm – crude, coapte, uscate, fierte – gutuile îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului.

Fructul minune poate sprijini 100% sistemul imunitar, mai ales în perioada sezonului rece. Acestea ajută sistemul digestiv, sistemul respirator și te scapă de acnee.

 

Aceste fructe au zeci de acțiuni benefice pentru corp. Cele mai cunoscute sunt  acţiunea antiinflamatoare, astringentă, analgezică, emoliantă și tonică.

Mâncate dimineața, ele ajută la eliminarea toxinelor, deci sunt recomandate și al diete. Pentru boli, cantitatea mare de Vitamina C din compoziţia unui suc de gutui este un remediu pentru răceală, gripă infecții în corp și boli hepatice.

Un alt rol important al gutuilor este că stimulează pofta de mâncare. La copii, acestea reduc anemia și pot fi consumate cu ușurință în sucuri, alături de miere, mere sau morcovi. Ele pot fi consumate și iarna, în complet, gemuri sau peltea. Cele mai multe beneficii ale acestor fructe le regăsim însă atunci când ele sunt consumate crude.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide