Gutuile sunt ușor de găsit în acest sezon, deoarece ele se coc toamna. Nu au un gust extrem de dulce, însă sunt benefice pentru sănătatea organismului. Mai mult, acestea sunt la îndemâna oricui, deoarece prețurile lor nu sunt foarte mari, iar în această perioadă, piețele agro-alimentare sunt pline cu fructele minune.
Indiferent cum le exploatăm – crude, coapte, uscate, fierte – gutuile îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului.
Fructul minune poate sprijini 100% sistemul imunitar, mai ales în perioada sezonului rece. Acestea ajută sistemul digestiv, sistemul respirator și te scapă de acnee.
Aceste fructe au zeci de acțiuni benefice pentru corp. Cele mai cunoscute sunt acţiunea antiinflamatoare, astringentă, analgezică, emoliantă și tonică.
Mâncate dimineața, ele ajută la eliminarea toxinelor, deci sunt recomandate și al diete. Pentru boli, cantitatea mare de Vitamina C din compoziţia unui suc de gutui este un remediu pentru răceală, gripă infecții în corp și boli hepatice.
Un alt rol important al gutuilor este că stimulează pofta de mâncare. La copii, acestea reduc anemia și pot fi consumate cu ușurință în sucuri, alături de miere, mere sau morcovi. Ele pot fi consumate și iarna, în complet, gemuri sau peltea. Cele mai multe beneficii ale acestor fructe le regăsim însă atunci când ele sunt consumate crude.
Input your search keywords and press Enter.