BREAKING NEWS
  • 23:17 » Accident VIOLENT pe o șosea din județul Prahova. Sunt două persoane rănite
  • 23:14 » FOTO: Accident teribil pe o șosea din Bistrița-Năsăud. Fetiță de 5 ani și o femeie, băgate în spital
  • 23:13 » Următoarea pandemie ar putea fi mai letală decât COVID-19, afirmă creatoarea vaccinului AstraZeneca
  • 23:12 » FOTO: Au văzut moartea cu ochii. Trei persoane au fost rănite şi au ajuns la spital, după un accident în Vâlcea
  • 22:56 » O retrospectivă tristă a celor 21 luni de școală în pandemie
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Gutuile sunt ușor de găsit în acest sezon, deoarece ele se coc toamna. Nu au un gust extrem de dulce, însă sunt benefice pentru sănătatea organismului. Mai mult, acestea sunt la îndemâna oricui, deoarece prețurile lor nu sunt foarte mari, iar în această perioadă, piețele agro-alimentare sunt pline cu fructele minune.

Indiferent cum le exploatăm – crude, coapte, uscate, fierte – gutuile îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului.

Fructul minune poate sprijini 100% sistemul imunitar, mai ales în perioada sezonului rece. Acestea ajută sistemul digestiv, sistemul respirator și te scapă de acnee.

 

Aceste fructe au zeci de acțiuni benefice pentru corp. Cele mai cunoscute sunt  acţiunea antiinflamatoare, astringentă, analgezică, emoliantă și tonică.

Mâncate dimineața, ele ajută la eliminarea toxinelor, deci sunt recomandate și al diete. Pentru boli, cantitatea mare de Vitamina C din compoziţia unui suc de gutui este un remediu pentru răceală, gripă infecții în corp și boli hepatice.

Un alt rol important al gutuilor este că stimulează pofta de mâncare. La copii, acestea reduc anemia și pot fi consumate cu ușurință în sucuri, alături de miere, mere sau morcovi. Ele pot fi consumate și iarna, în complet, gemuri sau peltea. Cele mai multe beneficii ale acestor fructe le regăsim însă atunci când ele sunt consumate crude.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide