TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Guvernul Ciucă mărește pensiile de la 1 ianuarie 2023. Ministrul Muncii: ”Cu siguranță va fi”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat la un post de televiziune că pensiile vor creşte “cu siguranţă” de la începutul anului viitor.

Potrivit News.ro, el a evitat să avanseze un procent, explicând că, potrivit legii, rata inflaţiei cu care ar trebui indexate pensiile este cea din anul 2021.

În schimb, el a precizat că în prezent se fac ”extrem de multe simulări”.

“Chestiunea este un pic mai complicată din punct de vedere tehnic, dar noi vom face mai mult decât spune legea. Când se va lua decizia în coaliţie e atributul liderilor coaliţiei să anunţe, eu vă spun doar legal: dacă ar fi să dăm doar rata inflaţiei – rata inflaţiei pentru anul 2022 o să o cunoaştem abia la sfârşitul primului trimestru 2023 – de aia în legea 263, Legea Pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflaţiei din anul 2021, care era mult mai mică decât ce este acuma. Nu vreau să intru în cifre, pentru că nu vom face acest lucru, nu vom merge pe o majorare mai mică, vom încerca şi facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm şi cum ne aşezăm şi cu siguranţă va fi o majorare a pensiilor de la 1 ianuarie 2023”, a declarat Marius Budăi, joi seară, la Antena 3, conform sursei citate.

Budăi a ţinut să amintească faptul că “de câte ori a fost PSD la guvernare nu s-a pus niciodată problema unor măsuri de austeritate, de îngheţare de venituri”, însă a subliniat că în această perioadă se pune problema “apărării puterea de cumpărare”, câtă vreme înainte problema se punea în termenii creşterii puterii de cumpărare.

Sursa: stirileprotv.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide