TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Guvernul taliban schimbă cărţile de identitate și paşapoartele afganilor. Ce va scrie pe noile documente

Guvernul interimar din Afganistan, condus de talibani, a stabilit luni, în prima şedinţă de la preluarea puterii în luna august, schimbarea cărților de identitate și a pașapoartelor afganilor. Potrivit agenției oficiale de știri din Afganistan, noile documete vor avea inscripționată denumirea “Emiratul Islamic Afganistan”.

Consiliul de miniştri al talibanilor a convenit, la întâlnirea de luni de la Kabul, să înceapă să emită noi paşapoarte şi cărţi de identitate pentru cetăţenii afgani, potrivit unui comunicat dat publicităţii de principalul purtător de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid, scrie dpa, preluată de Agerpres.

Agenţia de ştiri de stat Bakhtar a relatat că noile paşapoarte şi cărţi de identitate vor purta cel mai probabil numele “Emiratul Islamic Afganistan”, titulatura folosită de talibani, în locul celei de Republica Islamică Afganistan, numele oficial al ţării în timpul fostului guvern susţinut de occidentali.

Nu se ştie totuşi dacă noile paşapoarte vor fi recunoscute de vreun guvern străin, în contextul în care talibanii nu au fost recunoscuţi de comunitatea internaţională ca lideri legitimi ai Afganistanului, mai notează dpa.

Reguli pentru sogurana publică

La aceeaşi şedinţă de guvern municipalitatea din Kabul a primit sarcina de a dezvolta un mecanism pentru prevenirea confiscărilor ilegale de terenuri. De asemenea, mai multor miniştri din domeniul securităţii li s-a cerut să formeze o comisie comună pentru a ameliora securitatea atât în capitală, cât şi în provincii.

După răsturnarea guvernului susţinut de occidentali, talibanii au format în mod unilateral un guvern interimar luna trecută, numindu-l pe mullahul Mohammad Hassan Akhund drept prim-ministru.

De asemenea, talibanii au numit câţiva noi miniştri în guvernul interimar luni, precum şi o serie de şefi pentru armata ţării.

În total, au fost anunţate 38 de noi numiri oficiale de către liderul suprem taliban Haibatullah Akhundzada, majoritatea clerici de etnie paştună, o altă dezamăgire pentru afganii care îşi doresc un guvern multietnic incluziv şi care include şi femei.

Printre noile numiri este şi un nou vicepremier, Mawlawi Abdul Kabir, care este de asemenea membru al Consiliului de conducere al talibanilor şi care a ocupat poziţii cheie în timpul regimului taliban din Afganistan de la sfârşitul anilor 1990.

Sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide