BREAKING NEWS
  • 23:25 » O femeie de 35 de ani a căzut secerată pe stradă, în timp ce își ducea copilul la școală. A fost transportată la spital în comă
  • 23:23 » Dosarul Caracal | Gheorghe Dincă a fost CONDAMNAT la 30 de ani de închisoare pentru ororile comise
  • 23:21 » Ce nu mai voie să faci în Sectorul 6 al Capitalei. Amenzile sunt mari
  • 22:25 » Simona Halep nu se mai ascunde. Cu cine s-a afișat sportiva în plină zi. Toni Iuruc e istorie
  • 22:23 » O nouă moarte suspectă în Rusia. Aliatul lui Putin „a căzut de la mare înălțime”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Guvernul urgentează construirea stațiilor de încărcare pentru mașini electrice cu bani din PNRR: Stațiile nu vor mai avea nevoie de autorizație de construcție sau documentații de urbanism

Guvernul vrea să grăbească construirea de stații de încărcare pentru mașini electrice cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), motiv pentru care modifică legislația astfel încă pentru acestea să nu mai fie nevoie de autorizații de construcție, documentații de amenajare a teritoriului sau documentații de urbanism.

„Se pot executa fără autorizație de construire și fără elaborarea, avizarea și aprobarea, în prealabil, a unei documentații de amenajare a teritoriului și/sau a unei documentații de urbanism, lucrări de racordare la rețeaua de alimentare cu energie electrică a punctelor/stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice, care nu determină congestionarea sau blocarea traficului pietonal și/sau rutier, pe baza unui aviz de amplasare emis de autoritatea administrației publice locale”, arată un proiect de ordonanță a guvernului pus în dezbatere publică.

Totodată, proiectul prevede că operatorii de distribuție energie electrică vor putea realiza racordarea la rețeaua electrică de interes public a punctelor/stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice în procedură simplificată, conform reglementărilor specifice emise de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

România s-a angajat să ajungă în următorii 4-5 ani la un număr total de 18.000 de staţii de încărcare pentru maşini electrice, dintre care 15.000 noi staţii vor fi amenajate prin Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă (PNRR), potrivit ministrului Mediului Tanczos Barna.

Fostul ministru al Finanțelor Dan Vîlceanu spunea că a avut discuții cu ministrul Dezvoltării pentru ca în fiecare localitate să fie finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență o stație de încărcare pentru mașini electrice, precizând că și microbuzele școlare achiziționate de acum înainte ar putea fi electrice.

O țară cu o suprafață considerabilă precum România – de circa șase ori mai mare decât Țările de Jos – are doar 0,4% din toate punctele de încărcare pentru mașinile electrice ale Uniunii Europene, arată o analiză realizată de Asociația Producătorilor de Automobile Europeni (ACEA), după cum scria Economedia AICI.

În parcul auto național din România erau înmatriculate, la finalul anului trecut, 13.310 vehicule electrice, dintre care 12.433 de autoturisme, 309 motociclete, 301 autovehicule transport mărfuri, 10 mopede şi 3 vehicule pentru scopuri speciale. Spre comparație, numărul total de autoturisme înmatriculate în țara noastră era de 7.611.039.

Sursa foto: OMV

sursa: economedia.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide