BREAKING NEWS
 • 19:25 » Lista farmaciilor care testează gratuit pentru Covid-19, publicată de Ministerul Sănătății
 • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
 • 22:21 » Copil rănit după ce două mașini conduse de două șoferițe s-au ciocnit, pe o stradă din Craiova
 • 22:13 » În drumul ei spre Carei, ștafeta galbenă Invictus a poposit la CLUJ
 • 22:01 » Protest incredibil la Roma.
 • 21:57 » Scandalul dintre Petre Roman și fiica lui, Oana Roman
 • 21:51 » Alexia Eram declarații cu privire la relația cu Mario Fresh

Haos în avionul României U21: „Înjurături rasiste între jucători” » Reacția lui Florin Bratu

În avionul naționalei U21 care s-a întors din Spania, acolo unde România a desfășurat un stagiu de pregătire, dar și în aeroport, câțiva dintre jucătorii români au deranjat doi pasageri, soț și soție.

În avionul naționalei U21 care s-a întors din Spania, acolo unde reprezentativa de tineret a desfășurat un stagiu de pregătire, dar și în aeroport, câțiva dintre jucătorii români au deranjat doi pasageri, soț și soție.

George Cîmpanu (21 de ani, extremă), Ștefan Baiaram (18 ani, extremă) și Jovan Markovic (20 de ani, atacant), fotbaliștii CS Universității Craiova, au deranjat un pasager, care călătorea alături de soție, prin limbajul lor vulgar și prin faptul că nu purtau corespunzător masca de protecție.

Florin Bratu, selecționerul României U21, nu era prezent în aeronavă. Acesta a plecat în Germania pentru a asista la amicalul Germania U20 – România U20 4-0. El confirmă incidentele.

Florin Bratu, selecționer România U21: „Îmi cer scuze public în numele jucătorilor”

„Am vorbit cu Baiaram, cu Cîmpanu, mi-au spus că s-a exagerat puțin. Au fost mici probleme. Sunt niște adolescenți, care se mai tachinează în glumă. Nu e bine ce-au făcut, sunt într-un spațiu public, reprezintă naționala României.

Însă echipa venise după 3 ore și jumătate de zbor de la Malaga la Viena, 6 ore și jumătate de stat în tranzit. După, încă o oră de zbor. Situația aceasta pandemică… există nervozitate, vrei să ajungi acasă după 10 de zile de cantonament. Plus că suntem destul de sensibili în această perioadă.

Ei nu au dreptul să reacționeze, îmi cer eu scuze public față de domnul respectiv și de soția dânsului. O să încercăm să-i dezvoltăm în continuare pe acești jucători. Suntem tot timpul expuși, și în autocare, și în avioane, și la antrenamente. Trebuie să avem o conduită foarte bună. Cred că au înțeles. Vom încerca să prevenim aceste lucruri pe viitor”, a declarat Bratu în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Încerc să-l înțeleg pe domnul respectiv, dar și noi muncim, și noi suntem supuși greșelii. A fost și din partea lui o mică șicană, care a deranjat, nu trebuia să le dea peste nas. A spus «Poate mai bateți și voi pe cineva»
Florin Bratu, selecționer România U21

2 amicalea desfășurat România U21 în stagiul din Spania: 1-0 vs. Suedia U20, 1-3 vs. Mexic U21

Incidente în avionul naționalei U21

Cu câteva ore înainte de afirmațiile lui Bratu, un cititor a semnalat pentruDigi Sport următoarele:

„Mergeam agale prin duty free. Deodată foarte multă zarvă, voci din ce în ce mai gălăgioase. La un moment dat, auzim un șir de înjurături. I-am recunoscut pe Markovic, Baiaram și Cîmpanu. Am rămas puțin uimit de comportamentul necivilizat așa că am încercat să mă îndepărtez de ei.

După decolarea avionului spitirele s-au mai calmat puțin. Băiatul din fața mea, Cîmpanu, insista să se arunce în scaun necontrolat. Ba îl pălmuia pe cel din dreapta sa, ba pe cel din fața sa. Înjurături adresate colegilor, care le acceptau ca pe niște saluturi. Injurii rasiste la adresa lui Baiaram și Markovic, dar își permit pentru că sunt prieteni. Distracție maximă. Nimeni nu le spune nimic să se calmeze.

O însoțitoare de zbor, româncă, care și ea a fost abuzată de Cîmpanu și Baiaram, vine spășită și își cere scuze în numele companiei pentru zborul cu probleme. Atenție! Însoțitoarea de zbor era vizibil afectată de tot și a încercat să îndulcească dimineața. Ieșind din avion, se vedea clar după cantitatea de mizerie lasată în urmă, unde începea și unde se termina delegația României la fotbal U21.

M-am mâhnit teribil. Sportul este o extensie a omului, deci trebuie mai întâi să fii om. Oare Messi sau Mbappe la fel se comportă pe avion? Dacă i-ar vedea cineva înjurând ca la ușa cortului, oriunde în spațiul public, ar mai da autografe?”.

Identitatea persoanei nu a fost dezvăluită. FRF a informat pentru sursa citată că va investiga cazul.

Marcel Pușcaș despre Florin Bratu: „Există antrenori mai merituoși în România”

sursa:gsp.ro

Daca ti-a placut, distribuie acum!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide