TRENDING

12:14 » Canicula face prăpăd în țară: Zeci de persoane au leșinat din cauza căldurii. ANM avertizează că urmează zile de foc

12:12 » Cum este să mergi într-o tabără de vară în Coreea de Nord. Experiența bizară a unui tânăr rus în țara lui Kim Jong Un

11:56 » Românii care fug de caniculă în vacanță vor găsi în locurile preferate căldură și mai mare. Cum este vremea în Grecia, Italia și Spania

11:52 » LIVE TEXT „Am auzit focuri de armă”. Trump, rănit la un miting electoral în Pennsylvania. FBI: A fost o tentativă de asasinat

14:19 » Atac al ucrainenilor pe teritoriul Rusiei: Incendiu uriaș la o rafinărie de petrol din Rostov, după ce a fost lovită de drone

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Provincia Laguna, aflată în apropiere, şi oraşele Iloilo şi Cagayan de Oro din centrul şi, respectiv, sudul Filipinelor, vor fi, de asemenea, închise, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Harry Roque, deoarece unităţile sanitare sunt copleşite.

Maricel Bacay, o casnică în vârstă de 59 de ani, stătea la coadă în faţa unui centru comercial din oraşul Antipolo din Rizal, una dintre aceste provincii învecinate, la ora 3 dimineaţa pentru a încerca să facă vaccinul înaintea mulţimii aşteptate. ”Au apărut ştiri că nu poţi intra în mall-uri sau supermarketuri dacă nu eşti vaccinat”, a declarat Bacay pentru Reuters.

Fotografiile de pe reţelele de socializare au arătat oameni îmbrâncindu-se pentru a fi primii la coadă la centrele de vaccinare, ceea ce a determinat intervenţia poliţiei pentru a aplica regulile de distanţare socială.

Ofelia Gonzales, în vârstă de 36 de ani, o vânzătoare de produse alimentare din Manila, a ratat termenul limită pentru vaccin, deşi a stat la coadă încă de miercuri seara.

„Dacă vor continua să prelungească izolarea, cine va asigura mesele dacă nu putem ieşi”, s-a întrebat ea.

Cu aproximativ 1,6 milioane de cazuri de Covid-19 şi peste 28.000 de decese, Filipine are al doilea cel mai grav focar de coronavirus din Asia de Sud-Est, după Indonezia.

Doar 10,3 milioane de persoane, adică 9,3% din populaţia de 110 milioane de locuitori a Filipinelor, au fost complet vaccinate. Obiectivul guvernului este de a vaccina până la 70 de milioane de persoane în acest an.

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a ameninţat că va aresta persoanele care nu se vaccinează. Luna trecută, el a ordonat liderilor de sate să îi împiedice pe cei din comunităţile lor care refuză să fie vaccinaţi să îşi părăsească locuinţele.

Purtătorul său de cuvânt a declarat că persoanele autorizate, inclusiv cele care cumpără bunuri esenţiale, cele care călătoresc din motive medicale şi lucrătorii din prima linie, vor putea circula fără restricţii pe durata blocadei, chiar dacă nu sunt vaccinate.

”Haideţi să nu transformăm vaccinarea în super-proliferare”, a declarat Roque într-un briefing de presă. „Aceasta ar trebui să salveze vieţi, nu să pună în pericol vieţi”.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide