TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Huawei Watch 3 răsare ca un adversar impunător în ringul ceasurilor inteligent puternic (review).

În războiul ceasurilor inteligente, Huawei o duce foarte bine. Producătorul a reușit să ofere publicului modele puternice și versatile, cunoscute și datorită design-ului elegant și al materialelor alese. Au fost zile când Huawei GT2e se regăsea pe mâna oricărui fan al producătorului chinez, dar timpul nu stă pe loc, deci nici progresul tehnologic nu stagnează, așa că nu trezim cu un model nou de smartwatch, un model care mă face să mă întreb dacă noi chiar avem nevoie de ceasuri care aproape egalează telefoanele ca putere. Totuși, asta nu este neapărat ceva rău, ci este mai degrabă o curiozitate, un fel de studiu de caz cu privire la acest fenomen.

Aici intră în scenă Huawei Watch 3, cel despre care vom povesti astăzi, de altfel un soi de pretendent la tronul de dispozitiv cu care poți lansa sonda pe Marte, pentru că sunt ceasul să fie inutil de puternic. Dar ar fi urât din partea mea să nu-i respect capabilitățile și design-ul premium. Dacă tot vine cu specificații interesante, haideți să-l luăm la puricat, și vom începe întâi cu variantele acestuia și cu asemănările aferente

Model Huawei Watch 3 Huawei Watch 3 Pro
Culoare Ediție activă, ediție clasică, ediție Elite Ediție clasică, ediție Elite
Dimensiuni 46,2 mm × 46,2 mm × 12,15 mm 48 mm × 49,6 mm × 14 mm
Greutate (fără curea) Aproximativ. 54 g Aproximativ 63 g
Ecran 1.43 inch AMOLED, rezoluție 466 x 466, PPI 326
Construcție ceas Oțel inoxidabil + ceramică Titan + ceramică
Construcție curea Cauciuc / piele / oțel inoxidabil (în funcție de regiune) Brățară de titan
Senzori acceleratie, gyro, geomagnetic, optical heart, ambient light, presiune (barometru), temperature
Memorie 16 GB + 2 GB RAM
Încărcare Fără fir
Rezistență la apă 5 ATM-uri
Conectivitate WLAN, GPS, NFC, Bluetooth
Difuzor Da
Microfon Da
Autonomie 5 zile modul Smart, 3 săptămâni modul Ultra-Long 3 zile modul Smart, 2 săptămâni modul Ultra-Long

Arborele genealogic al Huawei Watch 3 despre care nu știai

Watch 3 are în line-up două modele: Watch 3 și Watch 3 Pro. La rândul lor, acestea includ mai multe submodele: Active, Classic și Elite, versiunea Active existând doar pe modelele simple, nu și pe Pro. Hai să începem cu lucrurile pe care le ceasurile astea le în comun și după aceea vedem diferențiatorii.

Ecranele sunt la fel pe toate. AMOLED-uri arătoase, de 1.43 inch cu rezoluție de 466 cu 466 de pixeli și densitate de 326 de pixeli per inch și toate suportul funcțiilor de tip swipe, tap, press și hold. Senzorii sunt fix aceiași pe toate modelele: accelerație, giroscop, lumina ambientală, barometru, temperatura, ritm cardiac etc. La hardware, din nou sunt la fel: 2GB RAM și 16GB stocare chestie care nu mi se pare absolut deloc vital, și toate au wireless și LAN pe 2.4GHz, dar este suficient, și mai mult la GPS, NFC și Bluetooth.

Examinați Huawei Watch 3

Toate au microfon și permit convorbiri, toate au difuzoare, neașteptat de puternic și de bune, toate sunt rezistente la apă până la 5 atmosferă și toate păstrează compatibilitate bine atât cu Android cât și cu iOS. Deci indiferent ce model ai ales, simplu sau Pro, mai mare sau mai mic, mai scump sau mai ieftin, la interior ai fix același ceas.

Mici diferențe

Prin urmare, avem parte de diferențe strict de ordin estetic, dar pentru mulți este posibil ca aceste detalii să conțină, pentru că vorbim totuși despre un ceas, un acces extrem de popular. Variantele standard sunt puțin mai mici: 46mm cu 12mm grosime, în timp ce variante Pro sunt mai mari, până la 49mm diagonală cu 14mm, niște dimensiuni impunătoare, în condiții în care aceste dimensiuni exclud și bump-ul senzorilor.

În continuarea deosebită, mai putem adăuga ceea ce Huawei Watch 3 vine și în diverse construcții. Modelele simple sunt alcătuite din oțel și ceramică pe spate, în vreme ce versiuni Pro au carcasa din titan și spate ceramic. Totodată, și curelele și brățările fac parte din diverse sortimente, în zona Pro există clar și un model cu corp și brățară exclusiv din titan.

Per total, ceasurile din gama Huawei Watch 3 arată foarte bine, sunt puternice și elegante, denotă stilul, dar par să-l lase în continuare acel concept la simplitatea și la  less is better  imaginat în trecut de către Huawei.

Cum se prezintă modelul testat de noi?

Am avut ocazie să nu jucăm pentru mai mult vreme cu Huawei Watch 3, varianta Pro, flancată de o curea de piele și de o rotație multifuncțională care aduce un plus modalități de navigare (are feedback tactil, poți să controlez de pe ea ceasul și să te plimbi prin meniuri, pe lângă funcția touch, adică o dublează, și poți să faci zoom în și zoom out).

Examinați Huawei Watch 3

Evident, trebuie să aducem în discuții baterie, iar aceasta a suferit un downgrade minor pe partea de autonomie, probabil din cauza creșterii puterii de procesare, asigurată de un CPU dual core, cu un chip de performanță care este menit să răspundă acțiunilor utilizatorului, și unul economic care să gestioneze permanent senzorii în background. Partea bună este că, deși ceasul este clar mai puternic decât precedentele modele, avem încărcare rapidă care să-l ducă la 20% în 10 min, ceea ce este cel puțin o zi complet de utilizare în modul Smart.

Prin urmare, bateria de pe Huawei Watch 3 asigură 5 zile de utilizare în modul Smart și trei săptămâni pe profilul Ultra-Long, care presupune oprirea mai multor funcții, comparativ cu cele două săptămâni, respectiv 3 zile pe varianta standard a ceasului.

Examinați Huawei Watch 3

Funcții și afișaj

După cum spuneam înainte, avem de-a face cu un ecran încântător, iar tranzițiile din meniuri sunt frumoase și fluide. La asta se adaugă și un control center extrem de intuitiv care, ajutat și de rotiță, oferă o experiență de navigare plăcută și eficientă.

Nu pot să nu acord un punct în plus și pentru faptul că, pe Huawei Watch 3, fiecare watch face are propria sa versiune de always on. Este o chestie pe care o respect și pe care mi-am dorit-o întotdeauna. Este ca o variantă minimizată a respectivelor fețe, iar atunci când interacționează cu ea îți sunt afișate toate elementele importante. La polul opus, atunci când intră în stand-by, rămâne o variantă simplificată la acesteia.

Pe partea de funcții, ceasul aduce niște elemente interesante. Cele „de bază” includ controlul prin gesturi, controlul muzicii de pe telefon, măsură ritmului cardiac și a programului de somn, dar și peste o sută de programe pentru sport, indoor și outdoor, cuplate cu detectarea automată a șase tipuri de workout-uri , precum plimbare și jogging. Ah, da, Huawei Watch 3 face și pe glumețul, răsplătindu-ți rigurozitatea cu care te speli pe mâini. Da, ceasul îți cântă o melodie simpatică dacă te-ai spălat corect (cel puțin 20 de secunde)

În continuarea acestora vin și niște caracteristici ceva mai special. Avem funcții de detectare a căderilor, monitorizare a temperaturii pielii (care funcționează puțin cam ciudat, iar ceasul trebuie calibrat cu atenție), măsurarea nivelului de oxigen din sânge, dacă tot este această modă această metodă în vremuri de pandemie. Dar cireașa de pe tort este ideea de  e-sim. În esență, ceasul se va sincroniza cu numărul tău de telefon și poate funcționa independent de smartphone, astfel că nu se poate mai fi nevoit să ai la purtător telefonul atunci când te afli în situații mai dificile.

Una peste alta, Huawei Watch 3 nu se ferește să-și etaleze capabilitățile

Am fi tentați să credem că un ceas trebuie să respecte rețeta minimalismului și a profilului discret. Așa ceva iese din discuții în multe scenarii, iar printre acestea își face loc și Huawei Watch 3. Este un smartwatch arătos și impunător, care aduce un plus de eleganță cu a sa curea de piele și construcție solidă, dar impresionează cel mai mult plin oferta sa extinsă de funcții.

Ai la opțiuni de să ți le pui și în cap, după cum dictează vorbele din bătrâni, care sunt foarte avantajoase, dar nu neapărat indispensabile. Este fancy și versatil? Categoric, dar am fost și voi continua să fiu adeptul unei autonomii extinse, chiar dacă asta ar însemna să sacrifici o parte din aceste artificii. Aici este mai mult despre despre cum afectează folosind îndelungată a hardware-ului forțos durata de viață a ceasului, însă doar timpul ne va spune cu exactitate. Chiar și așa, Huawei Watch 3 răsare în fața competiției ca un rival demn, un colos de titan fancy și capabil.

Sursa zona IT


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide