TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Iarna a venit, dar criza energetică nu a trecut: ce ne așteaptă, de fapt, la iarnă

Criza de pe piețele internaționale de energie electrică și gaze naturale continuă să ia proporții, prețurile fiind în plină apreciere, de la o lună la alta. Deși Guvernele au luat măsuri împotriva acestui fenomen, au reușit, până acum, doar să mai stingă puțin din intensitate, nu să înlăture definitiv pericolele. Prin urmare, mulți specialiști sunt îngrijorați cu privire la scenariile care s-ar putea materializa în sezonul rece, dar avem și păreri optimiste. (Playtech)

În categoria celor care privesc încrezători spre viitorul apropiat se regăsește și gigantul OMV Petrom.

Ce ne așteaptă în sezonul rece?

Specialiștii din cadrul grupului susțin că țara noastră nu va avea probleme la iarnă, din perspectiva depozitelor de gaze naturale și, prin urmare, vom reuși să depășim cu bine sezonul rece.

Franck Neel, membru în Directoratul OMV Petrom, responsabil cu activitatea de downstream gas este optimist și crede în capacitatea României de a traversa cu bine următoarele luni și de a ieși, în primăvară, în condiții bune.

Chiar dacă, în acest moment, nu avem un nivel de stocare foarte mare, ne situăm bine comparativ cu alți ani, spune Neel.

„În acest moment, vedem că nivelul de stocare este mai mic decât anul trecut, dar în comparaţie cu alţi ani este la un nivel destul de bun, deci suntem destul de încrezători că piaţa din România va avea suficiente gaze pentru nivelurile de vârf ale cererii pe perioada iernii”, a spus reprezentantul companiei, într-o conferinţă de presă.

Un alt aspect important, de care țara noastră depinde și pe care nu îl putem ignora, este importul, mai atrage atenția reprezentantul gigantului OMV Petrom. Din acest punct de vedere, putem să sperăm că lucrurile vor decurge bine și vom avea acces la gazele de care avem atât de multă nevoie, pentru a traversa cu bine sezonul rece, în plină criză energetică internațională.

„Depindem, sigur, şi de import, nu doar de stocare. Trebuie să ne asigurăm că vom putea importa suficient şi sperăm că vom avea acces la o cantitate suficientă de gaze. Ne aşteptăm la un nou flux de gaze din Marea Neagră şi din Nord Stream din primul trimestru, ceea ce va ajuta la rezolvarea situaţiei privind aprovizionarea”, a completat Neel.

Oficialul OMV mai susține că nu vor fi diferențe iarna aceasta, comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în anii trecuți, deoarece ne raportăm la aceleași elemente.

„Iarna aceasta va fi ca iarna trecută, ca şi acum două ierni, pentru că avem aceleaşi capacităţi, chiar o capacitate şi mai mare de extracţie, dar nu se mai rezervă din timp capacităţi de import, ceea ce este o modalitate de a sensibiliza piaţa. Aşa-zişii specialişti care spun asta… Oare are cineva interes să ţină preţul sus? Dacă spui că există o criză, care nu există, când spui că nu vor exista gaze doar pui presiune pe preţ”, a arătat Popescu.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide