BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Strugurii conțin cantități importante de antioxidanți, fitonutrienți și resveratrol. Aceștia protejează organismul de radicalii liberi și de apariția cancerului. Fiind antioxidanți, strugurii sunt extrem de utili la dietă, însă trebuie consumați cu mare grijă.

Strugurii au foarte mulți antioxidanți puternici cunoscuți sub numele de polifenoli. Aceștia au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Resveratrolul se găsește în cojile de struguri roții.

 

Strugurii conțin apă și fibre. Aceștia ajută la hidratare, la menținerea sănătății sistemului digestiv, deci reduce considerabil riscul de constipație. Ei pot fi consumați indiferent de vârstă, însă dacă aveți anumite probleme medicale, este nevoie să țineți cont de sfatul medicului.

De altfel, creșterea aportului de potasiu poate ajuta la reducerea efectelor negative ale unui exces de sodiu în alimentația zilnică, iar aceste fructe au un conținut mare de potasiu.  Strugurii sunt o sursă bună de fibre, iar acestea ajută la menținerea sănătății inimii, ficatului și mai ales plămânilor.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide