BREAKING NEWS
 • 19:25 » Lista farmaciilor care testează gratuit pentru Covid-19, publicată de Ministerul Sănătății
 • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
 • 5:36 » Ce restricții pregătesc autoritățile. Vacanța elevilor ar putea fi mai lungă de două săptămâni; interdicție totală pentru nunți
 • 5:26 » Mesaj pro-vaccinare de la Mitică Dragomir: ‘Dar ăia care beau cola și mănâncă parizer știu ce conțin aceste produse? Așa gândește el, ce să-i faci lui Becali?’
 • 5:22 » DNA a descins FIEFUL unui GREU PNL! Informația pe SURSE a fost CONFIRMATĂ de procurori
 • 5:18 » Situație REVOLTĂTOARE la Timișoara: Spitalul nu are căldură și poate lua foc, după ce au fost pornite aeroterme în saloane
 • 5:14 » Cseke Attila: De luni va trebui certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice/ Evenimentele private, complet interzise

        ILFOV: Astăzi in Snagov, in satul Vlădiceasca a avut loc Sfintirea Bisericii din lemn prin ,,Târnosirea bisericii si a Sfântului Altar”!

 

           Astăzi,  30 mai 2021, Biserica din lemn din Vlădiceasca a fost Sfintita cu ocazia slujbei unde a avut loc ,,Târnosirea Bisericii si a Sfântului Altar”,  prezidată de catre Presfintitul Părinte Timotei Aioanei – Prahoveanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor,  la care au participat si alti preoti! La slujba au participat numerosi enoriasi, atât credincioși din localitate, cât și din parohiile învecinate din comuna Snagov, care au raspuns invitatiei lansate pe retelele de socializare, salutând astfel evenimentul de astazi care s-a bucurat de sprijinul și susținerea comunității locale, a Primăriei, reprezentata de primarul Mihai ANGHEL  si al Consiliului Local Snagov, precum si de prezenta altor oficialitati.
           Biserica din satul Vladiceasca are hramurile „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, „Sfântul Sfințit Mucenic Corneliu Sutașul” şi „Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel”. Biserica este ridicata cu eforturile crestinilor si ale Parohiei Vlădiceasca reprezentata prin Preotul Sorin Serban SERAFIM.
De la inceputul constructiei bisericii 2013-2015 a fost reprezentata de Preotul Constantin Lupu, cel care a luptat pentru constructia acestei biserici, in anul 2015 fiind transferat la Parohia Progresul din Bucuresti in vederea indeplinirii altei misiuni, aceea de a construi alta biserica, de curand obtinând autorizatia de constructii in vederea ridicarii si construirii altei biserici in Parohia Progresului Bucuresti. În anii următori, prin grija părintelui paroh Sorin Serafim Șerban, au fost realizate lucrări de finisaje interioare și de pictură, au fost confecționate catapeteasma și mobilierul bisericesc, iar lăcașul de închinare a fost înzestrat cu noi obiecte de cult.

           Scurta descriere realizata de (Bianca Ierchan):

           ,,Vladiceasca este un sat nou ce apartine de comuna Snagov, la numai cativa kilometri de Bucuresti, care din anul 2013 a primit binecuvantarea de a avea biserica, astfel incat locuitorii sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze in parohii vecine pentru a participa la o slujba crestina.
           Aceasta misiune a fost incredintata preotului Constantin Lupu, care, sustinut de fii duhovnicesti, dar si de satenii si localnicii din imprejurimi, a inceput lucrarile pentru construirea unui amplu complex bisericesc. O misiune covarsitoare atat sufleteste, cat si material, insa atunci cand dragostea pentru Dumnezeu nu are limite, nimic nu este imposibil si nici o jerfa nu este prea mare. 
            Din doua corturi militare, s-a amenajat o mica biserica in scopul slujirii pana la finalizarea lucrarilor. Astfel, santierul s-a instalat in linistea satului fara parohie, iar toaca a inceput sa bata vestind fiecare eveniment crestinesc.
Doar Bunul Dumnezeu poate sti prin ce framantari si nevointe s-a ridicat aceasta biserica. Cu siguranta, ceea ce vedem astazi la Vladiceasca este rodul rugaciunii neincetate si dovada rabdarii fara margini, izvorata din dorinta de a purta crucea suprema: aceea de a face casa Domnului.
Cei mai multi preoti implinesc cu bine misiunea de a sluji lui Dumnezeu si de a sluji oamenilor dintr-o parohie, insa misiunea unora este si aceea de a construi la propriul lacas Domnului. Nu cred ca slujirea parintelui in cort a fost usoara, insa, fara cartire, cu mult devotament si cu deosebita evlavie, si-a facut datoria fata de enoriasii care l-au urmat in smerenie, indiferent de conditii.
Universul creat dintr-un altar improvizat si icoane au facut pentru cateva luni cerurile sa se deschida, pentru ca rugaciunea sa ajunga acolo sus, acolo unde toate sunt cu putinta, iar minunile au inceput sa curga. Rugaciunea din cort a strapuns cerurile si s-a facut fara indoiala auzita, deoarece misiunea s-a implinit, iar acest lucru este cu adevarat lucrare Dumnezeiasca.
             Dragostea biruieste orice si indiferent cat de modest este locul in care te rogi, conexiunea pe vertical se face. Rugaciunea din inima ajunge sus, iar de acolo coboara insutit rasplata.
             Cu aer rustic, autentic romanesc, la numai 5 luni de la inceperea constructiei, lacasul, inchinat Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, Sfantului Sfintitului Mucenic Corneliu Sutasul si Sfantului Cuvios Ioanichie de la Muscel, vegheaza semet in micul sat din comuna Snagov.
            Astfel de lucrari se implinesc datorita oamenilor care se implica, punand nevoia de a face bine inaintea propriilor nevoi, daruind din preaplinul inimii lor si celor ce asteapta o mangaiere.
           Cu ocazia Sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, parohia s-a imbogatit cu un clopot nou, un minunat si binecuvantat dar, menit sa vesteasca toate evenimentele religioase crestinilor. 
           Oricine se poate bucura de caldura si blandetea preotului care se roaga neincetat si care ne invita sa fim mai buni si mai iertatori. Insasi biserica, invaluita in miros de lemn proaspat lacuit, ne invita la meditatie si la rugaciune. Lacasul ridicat din suflet pentru a zidi alte suflete ravnitoare de mantuire ne astepta si ne indeamna sa avem speranta, credinta si iubire. (Bianca Ierchan)”
Coordonator Editor: D.C.
Daca ti-a placut, distribuie acum!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide