TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

În așteptarea turiștilor, Zona Peninsulară a Constanței se transformă. Proiectul inedit pentru stradela Vântului prinde contur

Mai multe persoane fizice, publice, dar și asociații și-au arătat interesul față de proiectul inițiat de președintele Comunității Elene din Constanța, Anton Traian Antoniadis., privitor la schimbarea la față a stradelei Vântului, cea mai îngustă arteră pietonală din Constanța și a doua cea mai îngustă din țară.

Pe lângă constănțenii simpli care au apreciat inițiativa și vor susține concretizarea proiectului, prin forțe proprii sau donații de materiale diverse, și directorul Teatrului de Stat Constanța – Edwin Șimșensohn, deputatul constănțean Bogdan Bola (Forța Dreptei Constanța), dar și Asociația Pentru Salvarea Patrimoniului Cultural Dobrogea (ASPCD) și-au arătat disponibilitatea pentru ca acesta să se concretizeze.

Asociația este cunoscută constănțenilor pentru lucrările periodice de întreținere a siturilor arheologice Termele Romane și Edificiul Roman cu Mozaic și a sediilor și spațiilor Uniunii Artiștilor Plastici – filiala 1 Constanța.

„ASPCD va întocmi întreaga documentație necesară, va depune și va obține de la Direcția Județeană de Cultură acordul pentru reîmprospătarea fațadelor, implicând astfel autoritatea culturală în alegerea paletei coloristice și a materialelor de epocă necesare pentru realizarea lucrărilor, in conformitate cu prevederile Legii 50/1991 cu toate completările și modificăriile ulterioare și prevederile Legii 422/2001 cu toate completările și modificăriile ulterioare.

Alături de aceasta documentație ASPCD va pune la dispoziție fonduri și personal calificat pentru realizarea obiectivului propus, va atrage fonduri și sponsorizări de la companii producătoare de materiale de construcții. Materialele furnizate de acestea vor fi in strânsă concordanță cu prevederile acordului emis de Directia Județeană de Cultură din punct de vedere al compoziției, granulației si paletei coloristice.

Orice persoană doritoare este așteptată să se alăture acestui proiect, iar la momentul începerii lucrărilor ce nu necesită specializări sau calificări, orice mână de ajutor va fi binevenită.”, a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Anton Traian Antoniadis.

„Cine se „bagă” alături să facem prima străduță din peninsulă? Voluntariat, donații, arhitectură, peisagistică…. până la dat cu bidineaua dacă putem spune asa… Vreau implicare și seriozitate”, a scris, în urmă cu două zile, Anton- Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene Elpis, pe pagina de socializare.

În mesajul său, care viza cea mai îngustă arteră pietonală din Constanța, Antoniadis vorbește despre voință și civism, despre implicare și fapte.

„Suntem toți constănțeni și am zis că dacă măcar unii dintre noi am pune umărul și s-ar implica și Primăria, vă dați seama cum ar arăta străduța asta?…

Vreau să facem prima străduță din peninsula aceasta care să fie aptă pentru turistul japonez, chinez, care vine și face poze în locurile cele mai frumoase din orașele pe unde unde trece. Și vreau să o facem, pe bune, noi.

Ceva simplu, de bun gust și frumos”, a precizat președintele Comunității Elene Elpis.

Sursa ziarulamprenta.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide