BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

În Brașov se testează un autobuz cu hidrogen

Începând de joi (28 octombrie) și până vineri, brașovenii vor putea vedea pe străzile orașului, pentru prima dată, un autobuz care utilizează ca și combustibil hidrogenul.

Autobuzul cu hidrogen este un vehicul sută la sută ecologic și are ca avantaje, față de autobuzele cu acumulatori, faptul că încărcarea se face foarte rapid, în 5-10 minute.

Totodată, pe parcursul iernii autonomia acestuia nu scade, ajungând la un minim de 350 de km. Autobuzul cu hidrogen este un vehicul electric, cu diferența că în loc să își ia energia din acumulatori, aceasta vine de la pila de combustie care funcționează cu hidrogen. Acest vehicul poate transporta până la 105 călători în total, dintre care până la 30 pe scaune, iar restul în picioare.

Noul autobuz cu hidrogen costă în jur de 700 de mii de euro

În această perioadă, echipa Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov, împreună cu reprezentanții Primăriei Municipiului Brașov și ai RATBV, lucrează la un studiu de oportunitate privind achiziția de mijloace de transport public ecologic.

Acest studiu analizează două scenarii alternative, respectiv utilizarea autobuzelor electrice cu acumulatori versus utilizarea autobuzelor electrice dotate cu pile de hidrogen. Studiul analizează cele două opțiuni tehnologice, împreună cu aspecte ce descriu operaționalitatea și sustenabilitatea celor două scenarii.

Pentru Municipalitate, aducerea la Brașov a acestui autobuz permite clarificarea unor aspecte ce țin de latura operațională a acestui tip de vehicul, respectiv infrastructura adiacentă de alimentare cu hidrogen, operațiuni de mentenanță, elemente specifice ce țin de funcționarea autobuzului etc. Pe baza datelor colectate, studiul de oportunitate va putea fi pus la dispoziția publicului, pentru consultare, în luna noiembrie.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide