BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

În noaptea cu 0 grade la Timișoara, pacienții au înghețat în spitalele fără căldură. Medic: Facem apel să nu rămânem așa în plin val 4

Timișorenii au petrecut prima noapte în frig, după ce furnizorul de gaze naturale a oprit alimentarea, din cauza datoriilor istorice uriașe. Au avut de suferit și pacienții din spitalele timișorene care sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. Bolnavii au primit pături, cei din secțiile ATI pături electrice, iar saloanele au fost încălzite cu aer condiționat.

Miercuri dimineață, la Timișoara au fost 1 – 2  grade Celsius, după o noapte cu temperaturi la limita înghețului.

Managerii a șase spitale au fost convocați în comitetul local pentru situații de urgență. Ei atrag atenția că aparatele de aer condiționat sunt suprasolicitate și, implicit, se tem de o suprasolicitare a sistemului electric.

La spitalul județean, soluția este ca centrala veche să fie reparată în regim de urgență pentru ca pacienții să se poată încălzi.

Cristian Oancea, managerul Spitalului “Victor Babeș” Timișoara, a vorbit la Digi24 despre situația critică din spitale.

Nu poți intra în săli de operație și să operezi la 5 – 6 grade.

Dacă vorbim de Covid și de alte patologii, trebuie cel puțin 29 de grade în saloane, ceea ce nu sunt, plus că noi aerisim mereu.

Două pături puse peste pacient nu compensează lipsa agentului termic.

Sunt șase spitale mari cu mii de pacienți care au de suferit. Ce vină are pacientul ca să sufere de pe urma unei neînțelegeri administrative?

Noi, cu centrala ne descurcăm, dar ne gândim cu îngrijorare la copiii din saloane, care stau în frig. Am făcut apel să se găsească o soluție, ca să nu ne întrerupă gazul chiar în mijlocul valului 4″, a spus Oancea.

De ieri, este o situaţie de criză la Timişoara, unde întreg oraşul, dar şi spitalele rămân fără căldură chiar în prag de iarnă. E.ON a oprit robinetul de gaz pentru Colterm, iar negocierile cu un nou furnizor au eșuat. 56.000 de locuințe, spitalele și școlile din oraș rămân fără căldură, pentru că societatea de termoficare nu poate funcționa doar pe cărbune.

Sursa: Digi 24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide