TRENDING
  • 18:29 » Al șaselea turist străin mort în Grecia. Germanul fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției sale
  • 18:19 » Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?
  • 18:14 » Evaluarea Naţională 2024. Calendarul probelor. Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examen
  • 18:09 » Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”
  • 15:39 » Ce spun turiștii străini despre stațiunea Mamaia: „Am văzut foarte multe mașini luxoase. Muzica este puțin cam tare”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

Șerban Cantacuzino” AL JUDEȚULUI PRAHOVA

COMUNICAT DE PRESA

În perioada 06 – 07 mai, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 30 misiuni, din care 6 au fost intervenții în situații de urgență, 21 urgențe medicale și 3 activități de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 4 incendii, precum și în alte 2 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale, etc.

21 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere produse în localitățile Bărcănești și Măgurele, fără a fi înregistrate victime.

Misiuni relevante

Un cuptor electric lăsat sub tensiune putea provoca însemnate pagube materiale, după ce acesta a luat foc.

Alarma s-a dat în această dimineață, în jurul orei 06:11, la un supermarket situat pe Bulevardul Carol din stațiunea Sinaia. La sosirea de echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la un cuptor electric, cu pericol de propagare la bunurile aflate în apropiere. Pompierii prahoveni au acționat cu 2 mașini de stingere pentru înlăturarea pericolului, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Din fericire, magazinul era închis și nu au fost persoane evacuate.

Un alt incendiu a cuprins joi dimineața, în jurul orei 10:38, o clădire de birouri situată pe bulevardul Independeței din municipiul Ploiești. Clădirea se afla în amenajare, iar parterul acesteia era inundat cu fum. Focul se manifesta mocnit, deasupra tavanului fals la instalația electrică și de ventilație, precum și într-o încăpere pe o suprafață de aproximativ 30 mp. La fața locului au fost mobilizate 2 mașini de stingere, 1 descarcerare, 1 autospecială de muncă operativă și 1 ambulanță. Se pare ca focul a pornit de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU PRAHOVA

http://www.isuprahova.ro/


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide