TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Inaugurarea Muzeului Veteranilor – Evenimentul spectaculos care a adus împreună veterani din întreaga țară

O zi de neuitat pentru toți veteranii și nu numai! Astăzi, 24 iulie, a avut loc inaugurarea Muzeului Veteranilor de la viitorul Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani, situat lângă Mănăstirea Dealu. Evenimentul a fost organizat de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (A.M.V.V.D), în colaborare cu Primăria Aninoasa și Primăria Târgoviște.

În cadrul evenimentului, au avut loc momente artistice, un spectacol aviatic, un marș dedicat veteranilor, în care atenția tuturor celor prezenți a fost capturată de Clubul Militarilor Motocicliști ,,Green Knights România 1″ și alți militari veterani, atât din MApN cât și din M.A.I, de la alte cluburi moto.

Inaugurarea muzeului a adus împreună zeci de veterani din toată țara. Întâlnirea a dat naștere unor momente emoționante, în care amintirile din misiunile lor au fost împărtășite cu cei prezenți. “Râdem acum pentru că e mult mai ușor să povestești ce se întâmplă acolo. În momentul în care ești în situația aceea, nu poți să faci așa ceva” – Marius Apostol, președinte A.M.V.V.D.

Pentru copii, a existat și un concurs de airsoft, adus special de cei de la Asociația Ghost Regiment Club și Iron Sky Team. Cei mai buni țintași au fost și premiați! “Alături de colegii mei din Asociația Ghost Regiment Club, am reușit ca într-un timp relativ scurt să amenajăm amplasamentul și logistica poligonului pentru copii. Am vrut ca persoanele care ne-au trecut pragul la Centrul de Refacere și Recuperare pentru Veterani să experimenteze tragerea la țintă cu replici ale armelor de foc” a declarat Vasile Adrian Cosmin, președintele Asociației Ghost Regiment Club,

La Muzeul Veteranilor puteți viziona arme, uniforme, tehnică militară și fotografii surprinse de veterani pe perioada exercitării misiunilor în teatrele de operații. Expoziția temporară este organizată de A.M.V.V.D în colaborare cu Muzeul Național al Aviației Române în vederea înființării Muzeului Veteranilor.

Marius Bălu, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, a împărtășit câteva cuvinte:

„Îmi face o deosebită plăcere să particip, astăzi, 24 iulie, la inaugurarea Muzeului Veteranilor din cadrul Centrului de Refacere și Recuperare al Veteranilor din Teatrele de Operații.
Alegerea acestui loc, aproape de Mânăstirea Dealu, nu cred ca a fost întâmplătoare. Fiecare român s-ar simți onorat și emoționat să pășească pe aceste locuri încărcate de istorie și fapte de eroism.
Veteranii sunt adevărate simboluri ale curajului şi devotamentului faţă de ţară; exemplu al dârzeniei, disciplinei, simţului datoriei şi al onoarei militare, valori în care au crezut și pe care le-au apărat în teatrele de operații și în decursul vieții.
Inaugurarea Muzeului ce le poartă numele reprezintă dovada recunoștinței și respectului nostru pentru cei care au pus mai presus de toate, patria, poporul și valorile naționale.
Deschiderea acestui muzeu este un motiv de mândrie pentru Asociație, pentru cetățenii localității Aninoasa și pentru militarii Armatei României.
Am observat cu satisfacție, mândrie și bucurie rezultatele reale ale acestui proiect dedicat veteranilor. Cu acest prilej, doresc să adresez felicitările mele, domnului președinte și membrilor asociației pentru efortul susținut în realizarea lui; conștientizăm că, indiferent de factorii ce au îngreunat activitatea, fie de natură financiară sau administrativă, ați dat dovadă de perseverență și ați demonstrat tuturor, prin puterea exemplului că, orice este posibil atunci când există dorință și unitate.”

Mulțumiri adresate Primăriei Aninoasa, Forțelor pentru Operații Speciale, Asociației Ghost Regiment Club și Iron Sky Team pentru buna desfășurare a evenimentului!

Despre Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități

Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.) a fost înființată în anul 2013, are 40 de sucursale și a fost recunoscută ca fiind de utilitate publică prin Hotărârea Guvernului nr. 531/2017.

Scopul A.M.V.V.D. este de a acorda sprijin membrilor asociației, persoanelor cu probleme medicale și sociale deosebite, veteranilor și veteranilor cu dizabilități, activi, în rezervă sau retragere, indiferent de grad și funcție, precum și membrilor familiilor acestora și urmașilor celor decedați: soț, soție și copii.

Veteranii şi militarii răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak au pus bazele singurului centru medical de tratament şi recuperare pentru militari din România şi din estul Europei.

Centrul este format din două pavilioane și se află lângă Mănăstirea Dealu, având o suprafaţă de 102.000 metri pătraţi.

În faza finală, centrul va putea găzdui 434 de militari şi pe familiile acestora. Din lipsa de fonduri, lucrările la centru sunt, momentan, amânate.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide